Şark görevi 2 ile 7 yıl arasında artırıldı

Güncelleme Tarihi:

Şark görevi 2 ile 7 yıl arasında artırıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 11:09

Emniyet atama ve yer değiştirme yönetmenliğinde yapılan değişiklikle ikinci bölge illerindeki şark hizmet süreleri 2 ile 7 yıl arasında arttırıldı. Yeni düzenleme ile poliste iki yıllık şark görevi hükmü de ortadan kalktı. Hakkari ve Şırnak’ta zorunlu hizmet süresi 2’şer yıldan 3’er yıla çıkartılırken, terör riski taşımamasına rağmen ikinci bölgede yer alan ve polislerin ilk tercih yaptığı illerde ise şark hizmet süresi 7 yıla kadar çıkarıldı. Değişiklik çeşitli rütbelerdeki 261 bin polisi etkileyecek.

Haberin Devamı

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları ve Yer Değişikliği Yönetmeliği’nde yeni düzenlemeye gidildi. Resmi Gazete’de dün yayınlanan yeni yönetmeliğe göre, ikinci bölgede yer alan(Şark) 24 ilde şark hizmet süreleri 2 ile 7 yıl arasında artırıldı. Artan terör olayları, Doğu ve Güneydoğu Bölgeleri’nde sürdürülen operasyonlar da göz önüne alınarak yapılan yeni düzenleme çeşitli rütbelerdeki 261 bin polisi etkileyecek. Yapılan yeni düzenleme ile poliste iki yıllık şark görevi ortadan kalkarken, en az Şark hizmeti süresi olan iller ise Hakkari ve Şırnak oldu. Bu iki ilde zorunlu hizmet süresi 2’şer yıldan 3’er yıla çıkartıldı. İkinci bölgede olmasına rağmen terör riski taşımadığı için polislerin ilk tercihi olan illerde görev süreleri 5 ila 7 yıla çıkartılması dikkat çekti.

Haberin Devamı

SİVAS’TA ŞARK HİZMETİ 7 YILA ÇIKARILDI

Bu yılki yaz atamalarında uygulanacak düzenleme ile en uzun şark hizmeti listesinde Sivas birinci oldu. Sivas merkeze atanacak polisler bundan böyle 5 yıl yerine 7 yıl görev yapacak. Sivas’ın dış ilçelerinin görev süresi ise 5 ila 6 yıl arasında kaldı. Şanlıurfa’nın 2 yıl olan Suriye sınırındaki Akçakale ve Ceylanpınar İlçeleri’ndeki görev süresi 4 yıla çıkartıldı. Adıyaman’ın şark süresi 5 yıldan 6 yıla, Ağrı’nın 3 yıldan 4 yıla, Ardahan’ın 3 yıldan 5 yıla, Bingöl ve Bitlis’in 3 yıldan 4 yıla, Erzincan’ın 4 yıldan 6 yıla, Erzurum’un 5 yıldan 6 yıla, Iğdır’ın 3 yıldan 5 yıla, Kars’ın 3 yıldan 6 yıla, Mardin’in 4 yıldan 5 yıla, Muş’un 3 yıldan 4 yıla ve Van’da 3 yıldan 4 yıla çıkartıldı.

HAKKARİ, ŞIRNAK VE TUNCELİ

Düzenleme ile Şark bölgesinde bulunmasına rağmen polislerin ilk tercih ettiği Artvin, Bayburt, Sivas, Erzurum ve Gümüşhane gibi bazı iller süre artırımı ile cazip olmaktan çıkartıldı. Polislerin şark hizmetini yapmak için sıraya girdiği bu illerde görev süresi 5 ila 7 yıla yükseltildi. Artvin’in Borçka, Ardanuç, Murgul, Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde 6 yıl görev yapılabilecek. Bayburt merkez ile Aydıntepe ve Demirözü ilçelerindeki görev süresi ise 5 yıl oldu. Gümüşhane’nin Köse ve Kürtün ilçelerinde de 5 yıl şark hizmeti yapılacak.

Haberin Devamı

KRİTİK İLÇELERDE GÖREV SÜRESİ 2 YIL

En az süreli şark hizmeti ise terör olayların en yoğun yaşandığı, polislerin tercih etmediği Şırnak, Hakkari ve Tunceli oldu. Bu illerde zorunlu şark hizmeti süresi 3 yıl oldu. Terör saldırıları açısından “kritik” konumda bulunan Hakkari’nin Çukurca, Şırnak’ın Beytüşşebap, Van’ın Bahçesaray, Batman’ın Sason, Hasankeyf, Bingöl’ün Yayladere, Yedisu, Mardin’in Dargeçit, Mazıdağı, Savur ile Tunceli’nin, Hozat, Mazgirt, Nazimiye, Ovacak ve Pülümür ilçelerinin ise görev süresi 2 yıl olarak kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!