Sarız’da organik yumurta üretilecek

Güncelleme Tarihi:

Sarız’da organik yumurta üretilecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 11:09

Sarız’da organik yumurta üretilecek

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) – KAYSERİ’nin Sarız ilçesinde, bir girişimci çiftçi, organik yumurta üretmek için tarlasını çiftliğe dönüştürdü.

Sarız’ın İncedere Mahallesi’nde girişimci Yılmaz Tunç, 5 dekarlık tarlasının ortasına taş ve kerpiçten kümes yaparak, tavuk çiftliğine dönüştürdü. Girişimci çiftçi, organik yumurta üretimine başladı. Yılmaz Tunç, iş planlaması yaparken köy yumurtası üretmeye karar verdiklerini belirterek, ”5 dekar tarlamızın etrafını tel örgü ile çevirdik ve içerisine tavuğun beslenmesi için çeşitli bitkiler ektik. Maddi olanağımız olmadığı için taş ve kerpiçten ahır yaptık, kümes yerine onu kullanmaya başladık. Tavukların su ihtiyaçlarını gidermeleri için de bir sistem oluşturduk” dedi. Modern üretim kümesi yapmak için Belediyeye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu’ndan destek talebinde bulunduğunu söyleyen Tunç, ”Sayın Başkanımız Ömer Faruk Eroğlu’na konuyu anlattım. Kümesin yapımı için yardım talebinde bulundum. Başkanımız da yardımcı oldular ve şimdi kümesimizin inşaat çalışması başladı. Bu çiftlikte barınan tavukların doğal ortamda, hiçbir ek katkı maddesi kullanmadan doğal ortamda otlamaya, su içmeye ve yaşamlarını sürmeye başlamaları güzel'' dedi. Burada üretilen yumurtaları ilçe merkezindeki bakkal ve marketlere sattıklarını dile getiren Tunç, yumurtaların ilgi gördüğünü ve tanesini 50 kuruştan sattıklarını ifade etti.

“TALEBİ OLANI DESTEKLERİZ”



Sarız Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu da, gerek bitkisel gerekse hayvansal üretimde organik olarak üretilen gıda üreticilerini desteklediklerini kaydederek, ''İncedere mahallemizde, Yılmaz Tunç adlı vatandaşımız bize geldi ve doğal yumurta üretimi için tavukçuluk yapmak istediğini, yardıma ihtiyacı olduğu talebinde bulundu. Biz de Tunç’un bu talebini yerine getirmek üzere ona tavuk, yumurta üretim kümesi yapmaya başladık. Aslında hemşehrimiz çok önemli bir işe koyulmuş. Beslenme, sağlıklı kalma noktasında çok önemli ve doğal yöntemlerle bunun devam ettirilmesi günümüzde kolay değil. Köy tavuğu ya da köy yumurtası denildiğinde şehirlerde özel bir yeri var ve fiyatları da farklıdır. Piyasanın bu talebini, üreticilerimiz için ekonomik değere dönüştürmek arzusundayız. Bu konuta kümes talebi olan vatandaşlarımızı teşvik etmek için yardımcı olacağız” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!