Sarin gazıyla PKK’yı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Sarin gazıyla PKK’yı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 20:20

RESMİ ziyaretlerde bulunmak üzere Japonya’da bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin terörle mücadelesini anlatırken “DAİŞ neyse PKK da odur, Tokyo’da metro istasyonlarına sarin gazı ile saldıranlar da odur. Aralarında hiçbir fark yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Fahri doktora unvanı aldığı Waseda Üniversitesi’ndeki törende konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Burada bir kez daha ifade ediyorum, terörizm bir insanlık suçudur ve tüm dünyaya yönelik bir küresel tehdittir. Terör, hiçbir dini, etnik, kültürel, coğrafi aidiyetle bağdaştırılamaz. Bu yöndeki çabalar teröre destek vermek anlamına gelir. Terörün her türüyle mücadelede aktif çaba harcayan bir ülke olarak uluslararası toplumun terörle mücadelede hiçbir ayırım yapmaması gerektiğini özellikle savunuyoruz.

DAYANIŞMA BEKLİYORUZ

Birleşmiş Milletler ve Terörle Mücadele Küresel Forumu dahil olmak üzere uluslararası düzeyde terörle mücadele eden tüm kurumların bu ilkeli tutumu benimsemeleri gerekiyor. Teröristler gerçekleştirdikleri eylemler ve kullandıkları şiddet yöntemleri nedeniyle bu sıfatı taşımaktadırlar. Bu bakımdan DAİŞ neyse PKK da odur, Tokyo'da metro istasyonlarına sarin gazı ile saldıranlar da odur. Aralarında hiçbir fark yoktur. Teröristin iyisi kötüsü olmaz. Bu mücadelede dostlarımızın bizimle dayanışma ve işbirliği içinde olmasını bekliyoruz. Bir yandan terörle mücadele ederken diğer yandan da komşuluk ve insanlık vazifesi olarak Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık. Uluslararası toplumdan bu konudaki yük paylaşımı için ivedilikle adım atmasını bekliyoruz.” m 

HUKUK DOKTORU

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’a, Japonya’daki temaslarının ikinci gününde Waseda Üniversitesi tarafından fahri hukuk doktorası verildi. Erdoğan, “Bu unvanı, Türk-Japon dostluğunun yeni nişanesi olarak görüyorum” dedi.

‘GÜNEŞİN OĞLU’YLA MUHABBET

JAPONYA ziyareti kapsamında, başkent Tokyo’da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İmparator Akihito ile bir araya geldi. İmparatorluk Sarayı’na eşi Emine Erdoğan ile gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya İmparatoru Akihito ve İmparatoriçe Michiko tarafından karşılandı. Yaklaşık yarım saat süren görüşme, basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, İmparator Akihito ve İmparatoriçesi Michiko tarafından uğurlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!