Sarıçam'da 'kadının kazanımları' paneli

Güncelleme Tarihi:

Sarıçamda kadının kazanımları paneli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 13:22

Sarıçam'da 'kadının kazanımları' paneli

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Sarıçam İlçe Belediyesi tarafından 'Cumhuriyetin Kadınlara Kazanımları ve Kadının Siyasetteki Yeri' konulu panel düzenlendi.
Sarıçam Belediyesi Meclis Salonu'nda 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 82'nci yıldönümü nedeniyle organize edilen etkinliğe Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Gaye Erbatur ve Av. Rukiye Çinkılıç konuşmacı olarak katıldı. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, açılış konuşmasında 5 Aralık 1934'te Türk kadına verilen seçme ve seçilme hakkının bir devrim niteliğinde olduğunu söyledi. Başkan Uludağ "Kadınlarımız birçok gelişmiş Avrupa ülkelerinden önce büyük lider Mustafa Kemal Atatürk sayesinde siyasal alanda seçme ve seçilme hakkını kazanmış ve siyasi arenaya gelişmiş sayılan toplumlardan erken atılmıştır" dedi.
Panele Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Adana Şube Başkanı Zuhal Dinçer, MHP Sarıçam İlçe Kadın Kolları Başkanı Adalet Eke, Meclis üyesi Melahat Ongun ile çok sayıda kadın katıldı.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!