Sarı, Aşure Etkinliğinde Vatandaşlarla Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Sarı, Aşure Etkinliğinde Vatandaşlarla Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 12:37

ADANA MİLLETVEKİLİ FATMA GÜLDEMET SARI, ADANA BALKAN TÜRKLERİ YARDIMLAŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ İLE SARIÇAM KADİRİN ÇİFTLİĞİNDE DÜZENLENEN AŞURE ETKİNLİKLERİNE KATILDI.

Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği ile Sarıçam Kadirin Çiftliğinde düzenlenen aşure etkinliğini katıldı.
Sarı, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Ülkemizin geçmekte olduğu bu zor dönemi hep beraber sağ duyulu bir şekilde atlatacağız. Bolluğun bereketin simgesi aşurenin farklı malzemelerin birleşmesiyle, kaynayarak kaynaşarak ortaya nasıl lezzetli bir tat çıkarıyorsa, bizde yıllardır beraberce bu toprakların tadını lezzetini birlik içinde oluşturduk. Kimse bizim kardeşliğimizi, birliğimizi bozamayacaktır. El ele ve kardeşçe bu toprakların bereketi ile birlik içinde yaşamaya devam edeceğiz” dedi.
Mübarek Muharrem ayında yer alan aşure haftasında ülkemizin dört bir yanında kaynayan aşure kazanlarının başında buluştuklarını söyleyen Sarı, “Temennimiz bu ayın güzelliklerini yaşarken, aşure gününün birleştirici gücü ile birlikte ülkemizin bu sıkıntılı döneminin en kısa sürede hayırlısıyla sona ermesine vesile olsun. Aşurenin içeriği de Türkiye’nin mozaiği gibi. Aşure ile ağzımız tatlanırken, ülkemize de huzur getirsin” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!