Saraysız Başkan Mujika, Odunpazarı’nı Gezdi

Güncelleme Tarihi:

Saraysız Başkan Mujika, Odunpazarı’nı Gezdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 15:40

URUGUAY DEVLETİ ESKİ BAŞKANI JOSE MUJİCA, ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT İLE BİRLİKTE ODUNPAZARI ZİYARETİN GERÇEKLEŞTİRDİ.

Uruguay Devleti eski Başkanı Jose Mujica, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile birlikte Odunpazarı ziyaretin gerçekleştirdi.
Tarihi sokaklarda gezen Mujika, cam atölyesinde canlı performans izledi, sahlep içti, balmumu müzesini gezdi. Zeytindalı Çocuk Merkezi’ni de ziyaret eden Mujica, merkezin çok faydalı bulduğunu söyleyerek, Odunpazarı bölgesinde yaşayan çocukların çok şanslı olduğunu ifade etti. Başkan Kurt, tarihi Odunpazarı bölgesinde yapılan gezide Jose Mujica’ya tarihi bölgeyi tanıttı.
YEŞİL EFENDİ KONAĞI’NI GEZDİ
Mujica, Başkan Kurt ve beraberindeki heyet ilk olarak Odunpazarı Belediyesi’nin hizmet binası olarak da kullandığı Yeşil Efendi Konağı’nı gezdi. Başkan Kurt, Yeşil Efendi Konağı’nda bulunan ahşap eserleri anlattı ve binada bulunan belediyeye bağlı müdürlüklerin hangi işleri yaptığıyla ilgili detaylı bilgi verdi.
LÜLETAŞI MÜZESİNİ GEZDİ, NEY DİNLEDİ
Yeşil Efendi Konağı ziyaretinin ardından tarihi Odunpazarı evlerinin bulunduğu sokakları gezen Mujica ve Başkan Kurt, Kurşunlu Külliyesi içerisinde bulunan dünyanın ilk lületaşı müzesini ziyaret etti. Mujica, birbirinden farklı lületaşı eserlere hayran kaldı. Mujica, Lületaşı Müzesi içerisinde bulunan ney yapım atölyesini de ziyaret etti. Burada ufak bir ney dinletisi gerçekleştirildi. Mujica ve eşi neyin sesinden oldukça etkilendi.
CAM ATÖLYESİNDE CANLI PERFORMANS İZLEDİ
Ziyaret kapsamında, Başkan Kurt, Mujica ve beraberindeki heyet, Odunpazarı sıcak ve soğuk cam atölyelerini gezdi. Başkan Kurt, Mujica’ya yakın zamanda yapılan Cam Festivali’ni anlattı. Mujica ve beraberindeki heyet, sıcak ve soğuk cam atölyesinde kısa bir canlı performans izledi.
SAHLEBE HAYRAN KALDI
Tarihi Odunpazarı Sokaklarında yapılan gezi sırasında Mujica, sahlebin tadına da baktı. Türkiye’de yeni yeni lezzetleri tattığını ifade eden Mujica, sahlebi çok beğendi. Ardından Başkan Kurt ve Mujica, Arasta Çarşısı’nı ve Odunpazarı Belediyesi’nin çocuklar için hayata geçirdiği Zeytindalı Çocuk Merkezi’ni ziyaret etti. Başkan Kurt, Zeytindalı Çocuk Merkezi’nin içerisinde bulunan kütüphane, oyuncak evi ve satranç kulübü hakkında Mujica’ya bilgi verdi. Mujica, Zeytindalı Çocuk Merkezi’nin çok faydalı bulduğunu söyleyerek, “Kitap hayattır” dedi. Odunpazarı bölgesinde yaşayan çocukların çok şanslı olduğunu ifade eden Mujica, satranca önem verilmesinin çok önemli olduğunu söyleyerek “bu merkez çocukların ne kadar bilinçli yetiştirildiğinin göstergesidir” diye konuştu.
BÜYÜKERŞEN’İ TEBRİK ETTİ
Başkan Kurt, Mujica ve beraberindeki heyet, Odunpazarı gezisi kapsamında Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesini de gezme fırsatı buldu. Türkiye ve dünyanın ünlü isimlerinin balmumu heykellerinden olduğu müzeyi gezen Mujica’ya Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’de eşlik etti. Başkan Büyükerşen, müze hakkında Mujica’ya bilgiler verdi. Müzeyi çok beğendiğini söyleyen Mujica, Yılmaz Büyükerşen’i tebrik etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!