Saray'ın gönüllü itfaiyecileri

Güncelleme Tarihi:

Sarayın gönüllü itfaiyecileri
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 13:47

Saray'ın gönüllü itfaiyecileri

Haberin Devamı

 

TEKİRDAĞ,(DHA)-TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi ile Saray İlçesi'nin Safaalan Mahallesi muhtarlığı ile gönüllü itfaiyecilik protokolü imzalandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, protokol gereği olarak bir süredir teorik ve pratik itfaiyecilik eğitimi verilen Safaalan Muhtarı ve 12 vatandaşa giysi, ekipman ve yangın söndürme aracı teslim etti. Teslim edilen, üç ton su kapasiteli bu itfaiye aracı, yangın için gerekli olan tüm standart teçhizat ve donanıma sahip bulunuyor. Eğitimlerini tamamlayan gönüllü itfaiyecilere belgeleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr.Tamer Dodurka, İtfaiye Daire başkanı Emin Pehlivan, Meclis Üyesi Nazmi Duygu ve Mahalle Muhtarı Mehmet Özmen tarafından verildi. Başkan Kadir Albayrak, protokolün başka mahallelerde de imzalanacağını ve böylece Tekirdağ'da gönüllü itfaiyeciliğin yaygınlaşacağını söylerken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesindeki itfaiye hizmetlerinin dünya standartlarını yakalamış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Albayrak, "İtfaiye Daire Başkanımız Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde ilk atanan daire başkanlarından biridir ve gerek ülkemizde gerekse uluslararası itfaiyecilik alanında başarılarıyla tanınan bir şahsiyettir. Bu proje dolayısıyla kendisini ve ayrıca mahalle muhtarı ile gönüllülerimizi tebrik ediyorum, Safaalan Mahallemiz için hayırlı olsun, Allah bu aracı kullanmaya mecbur etmesin" dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Özmen de Başkan Albayrak'a teşekkür ettikten sonra, yangın açısından mahalle olarak artık kendilerini daha güvende hissettiklerini, civardaki her türlü yangına koşmaya da hazır olduklarını ve gönüllü belgelerini alan tüm arkadaşların eğitimlerine aralıksız devam edeceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!