Saraydan kız kaçırıldı

Güncelleme Tarihi:

Saraydan kız kaçırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2016 11:46

Saraydan kız kaçırıldı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nce (ANTDOB) ilk kez sahneye uyarlanan Mozart'ın ünlü 'Saraydan Kız Kaçırma' operasının prömiyeri gerçekleşti.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde opera seyircisiyle buluşan 'Saraydan Kız Kaçırma' adlı eseri, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Haldun Özörten sahneye koydu. Sanatçılara eşlik eden orkestra ve koroyu ise Alexandru Salmoıla ile Ömer Yöndem yönetti.

Eserde 'Belmonte' rolünü Devrim Demirel - Göksay Yaran, 'Constanze' rolünü Aslı Ayan - Esra Çetiner, 'Blondchen' rolünü Sezgi Elhüseyni - Işılay Meriç Karataş - Müge Yıldıran, 'Pedrillo' rolünü Ercan H. Uğur, Ferdi Uslu-Engin Yaman, 'Osmin' rolünü Şafak Güç - Engin Suna, 'Selim Paşa' rolünü Emre Akyurt - Şevket Baha İşler üstlendi. Roller, sezon boyunca dönüşümlü canlandırılacak.

Mozart'ın 1782 yılında bestelediği 'Saraydan Kız Kaçırma' operası, Türkiye ve Türk Müziği ile ilgili yazmış olduğu eserlerin en başında geliyor. 17. yüzyılda Avrupa'yı etkileyen 'Türkomanya' akımı etkisinde en çok eser vermiş bestecilerden olan Mozart, 'Saraydan Kız Kaçırma Operası'nda, insan severlik ilkesi ve Türk bağışlayıcılığına vurgu yapılıyor.

Opera severlerin ayakta alkışladığı 3 perdelik opera, 29 Kasım ve 1 Aralık'ta tekrar sahnelenecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!