Sapanca Gölü bu yıl kuraklık tehtidi yaşamayacak

Güncelleme Tarihi:

Sapanca Gölü bu yıl kuraklık tehtidi yaşamayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 16:43

Sapanca Gölü bu yıl kuraklık tehtidi yaşamayacak

Haberin Devamı

 

Azim ÇELİK/ADAPAZARI(Sakarya),(DHA)-2014 yılında mevsimsel kuralık nedeniyle ciddi risk ile karşı karşıya kalan Sakarya ve Kocaeli'nin içmesuyu kaynağı Sapanca Gölü son yağışlarla birlikte maksimum seviye olan 32,13 metreye ualştı.
SAKARYA ve Kocaeli'nin içmesuyu kaynağı olan dünyanın içmesuyu bakımından sayılı göllerinden biri Sapanca Gölü, son yağışlarla birlikte şu ana kadar görülen en yüksek seviyelere ulaştı.
Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama son ölçümlere göre göldeki yüksekliğin 32,13 metreye ulaştığını açıkladı.
Su kalitesinin yenilenmesi ve seviyedeki artış ile taşkınların önlenmesi amacıyla belirli aralıklarla Çark Deresi'nin kapakları da açılıyor.
2014 yılında yaşanan mevsimsel kuralık nedeniyle 30 metre gibi kritik bir seviyenin altına düşmesiyle Sapanca Gölü ciddi bir riskle karşı karşıya kalmıştı. 
Son yağışlardan sonra yüksekliği maksimuma ulaşan gölde 2014 yılındaki aynı döneme göre 2 metrenin üzerinde bir artış gözlendi. SASKİ uzmanları gölün 2017 yılı yaz mevsimini sorunsuz bir şekilde atlatacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!