Şanlıurfa'ya 'şanlı' unvanının verilmesi kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfaya şanlı unvanının verilmesi kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 17:08

Şanlıurfa'ya 'şanlı' unvanının verilmesi kutlandı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA)- ŞANLIURFA'ya Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen kahramanca mücadeleden dolayı 22 Haziran 1984 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 'şanlı' unvanının verilişinin 33'üncü yıldönümü, kentte düzenlenen törenle kutlandı.
Yeni Mezarlıktaki anıta çelenklerin bırakılması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene; Vali Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali ve birçok kamu kurum ve kuruluş müdürü katıldı. Günün anlam ve önemine anlatıldığı şiirler ve şehre 'şanlı' unvanının verilmesi hakkındaki kanun ve gerekçesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kutlama telgrafları okundu.
Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, milli mücadele yıllarında işgalcilere unutulmaz bir ders veren Urfalıların, tarihe şan ve şerefle kaydedildiğini belirterek, "Nitekim işgalciler, Urfa'nın işgalini başlarına konan bir talih kuşu olarak görmüşlerdir. Ancak resmi birlikler gelmeden Urfalıların şanlı mücadelesi, sadece işgalcilere değil tarihe de birlik ve vatanperverlik dersi vermiştir. 1984’te TBMM tarafından şehrimize şanlı unvanının verilmesiyle bu zaferin hatırası her Şanlıurfa dendiğinde tazelenmektedir" dedi.
'Şanlı' unvanın 100 yıl önce hak eden Şanlıurfa'nın, bu unvanı 2016 yılında İstiklal Madalyası ile taçlandırdığını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar ise, "Yavuz Sultan Selim Han’dan bu yana tam 500 yıldır uçbeyi olan bu şehir, bu topraklarda nöbetini kıyamete kadar yapacaktır. Tarihin, kültürün, bayrağın, maneviyatın, inancından dolayı Urfa daima şer güçlerin hedefi olmuş ama asla milli ve manevi duruşundan asla taviz vermemiştir ve vermeyecektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!