Şanlıurfalı kadınlar, Mehmetçik için sınıra gitti

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfalı kadınlar, Mehmetçik için sınıra gitti
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 12:51

Şanlıurfalı kadınlar, Mehmetçik için sınıra gitti

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'nın Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadın Destek Merkezindeki kursiyer kadınlarla birlikte 'Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerlere moral amacıyla Hatay'a sınıra gitti.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, eşi Ayşe Ekinci, Eyyübiye Belediyesi Kadın Destek Merkezindeki kursiyer kadınlarla birlikte Afrin'deki terör örgütlerine yönelik başlatılan 'Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli Mehmetçiğe destek olmak için sınıra gitti. Şanlıurfa Müzesi önünde toplanarak otobüslerle yola çıkan kadınlar, Afrin'deki harekatta görev alan kadın güvenlik güçlerinin gününü kutlamak ve Mehmetçiğe baklava ikramında bulunacakları kaydedildi. Mehmetçiğe destek vermek için Hatay sınırına kadınlarla birlikte gideceklerini ifade eden Başkan Mehmet Ekinci, "Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Başta şehit anneleri, gazi yakınları ve şu anda sınırlarımızı korumakta olan Mehmetçiklerimizin yakınlarına, eşlerine, ablalarına saygılarımızı sunuyoruz. Onların kadınlar gününü kutluyorum. Bu günü daha anlamlı hale getirmek için, Eyyübiyeli kadınlarla beraber sınıra gidiyoruz. Geride ablalarını, annelerini, kardeşlerini bırakan Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu göstermek için sınıra gidiyoruz. Bu organizasyona katılan bütün kadınlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. Bu yolculuğumuzda da inşallah yol boyunca da dualarını eksik etmeyeceklerdir. Bu vesileyle bu günün daha anlamlı olmasını sağladıkları için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci ise "Zor şartlar altında yaşayan, kadınlığını, anneliğini yerine getirmeye çalışan herkesin 8 Mart Dünya Kadınlar Günün kutluyorum. Bizim için duygusal bir yolculuk olacak. İnşallah oradaki Mehmetçiklerimiz de bizleri görünce mutlu olurlar. Bugün şehit ailelerinin, gazi yakınlarının günü olsun. Bu günü kutlamalardan ziyade Mehmetçiğimiz için dualarla geçirebileceğimiz bir gün yapalım. Bir kez daha tüm kadınların gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.
AK Parti Eyyübiye Kadın Kolları Başkanı Tuba Pişkin İnan de "Hepimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Şehit aileleri, gazi aileleri, sınırda çarpışan askerlerimizin annelerinin, kardeşlerinin, eşlerinin günü kutlu olsun. Bu organizasyonu yapıp Eyyübiyeli kadınları Mehmetçiğimizle buluşturan Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci’ye çok çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!