Şanlıurfa'da; 'Yeni Dünya' konferansı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada; Yeni Dünya konferansı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2018 11:21

Şanlıurfa'da; 'Yeni Dünya' konferansı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 'Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye' konulu konferans gerçekleştirildi

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Öçınar ile Mahmut Kırıkçı, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, Gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.'Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye' konulu konferansta İslam Coğrafyası üzerinde oynanan oyunları anlatan Gazeteci Yazar Bayram Zilan, Osmanlı döneminden günümüze kadar yaşanan siyasi olayları ve bölgedeki yaşanan olayları ele aldı. Yaklaşık 1,5 saat süren konferansın ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Zilan, ardından kitap imzalama törenini gerçekleştirerek gelen konukların kitaplarını imzaladı.
Konferansta  gençlere nasihatlerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, "Kıymetli düşünürümüz Bayram beyi Şanlıurfa'da ağırlamaktan şeref duyuyoruz.  Tarihi bilmeyenin coğrafyasını başkası yazar sözünü ilke ediniyoruz. Gençlerimizden istediğimiz şudur ki ne söylerlerse söylesinler, ruhunuzu ve aklınızı hapsetmelerine izin vermeyin. Kişinin söylediği sözü Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimizin sünneti olduğu sürece o sözleri kalıcı olarak benimseyin. Eğer kalbinizi Allah Resulünün yolundan ve Allah'ın kelamından başkasına yer açarsanız o kalp ve o fikri benimsemeyin. Bu yüzden tüm öğrenci kardeşlerime şunu söylemeliyiz ki, Kuran-ı Kerim ve Peygamber efendimizin sünnetleri sizlere yeterlidir. Bir ülke kendi içinden çıkartmış olduğu imanlı ve Müslüman gençlerle ayakta durabilir. Bizler sadece kendi nefsimize ve şahsımıza bir şeyler yapılmadı diye davranırsak çok şey kaybederiz. Emredildiği gibi dosdoğru olun ve iman edenlerin yanında yer alın" şeklinde konuştu.
FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!