Şanlıurfa’da, tyatro kursuna ilgi

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’da, tyatro kursuna ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 13:02

Şanlıurfa’da, tyatro kursuna ilgi

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA)-ŞANLIURFA’nın Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan ‘uygulanabilir tiyatro eğitimi’ kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Kırıcı’nın eğitmenlik yaptığı tiyatro kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binasında devam eden tiyatro kursunda kursiyerlerin yanı sıra, Haliliye Belediyesi Tiyatro Grubu’da 3 oyuna hazırlanıyor. Tiyatro ekibi, önümüzdeki aylarda Hidayet Sayın’ın yazdığı “Yıldızlar Yağıyordu Üstüme” adlı oyun ile Turgut Özakman’ın “Duvarların Ötesi” adlı oyununu sahneleyecek. Ayrıca tiyatro ekibi bu yıl çocuklar için de Adem Atar’ın yazdığı “Bizimkiler Trafikte” adlı oyunda sahne alacak.



Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Kırıcı, “Haliliye Belediyesi rutin belediyeciliğin yanında sosyokültürel anlamada da çok önemli hizmetlere imza atmaktadır. Bunun en güzel örneklerinden biri de şu an yanımızda duran arkadaşlarımızdır. Şanlıurfa’nın ikinci profesyonel tiyatro ekibini kurduk. Kursiyerlerimiz arasında öğrenci, ev hanımı, esnaf var. Biz şunu ispat ettik eğer Şanlıurfa’da kendi çocuklarımıza önem ve ehemmiyet verilirse başaramayacakları hiçbir şey yoktur” diye konuştu.



FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!