Şanlıurfa’da, öğretmenlere konferans

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’da, öğretmenlere konferans
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 11:50

Şanlıurfa’da, öğretmenlere konferans

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’da madde bağımlılığını önlemek için öğretmenlere yönelik 'Apaçi gençlik' konferansı düzenlendi.

Eyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin organizasyonunda Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman tarafından 'Apaçi Gençlik ve Madde Bağımlılığı' konulu konferans verildi.

Konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, şube müdürleri ve öğretmenler katıldılar.

İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Miraç Yaman, konferansta yaptığı konuşmada apaçilerin Fransa'nın kenar semtlerinde doğduğunu ve bu ülke devriminin koşullarına ayak uydurmayanlardan oluştuğunu anlattı. Türkiye'deki apaçi gençliği ise ilginç saç modelleri, içine sığmaya çalıştıkları ünlü markaların çakma tişörtleri ile dolaşanlar olarak tanımlayan Yaman şöyle dedi: " "Toplumsal koşullara ayak uyduramayan gençler, çeşitli maddeleri kullanmaya yelteniyor. Uyuşturucu, toplum tarafından dışlanan gençlerin sığındığı liman haline getirilmiştir. Gençler uyuşturucu maddesiz bir hayat kuramayacak duruma getirilmiştir. Kültüreler arası gelirimi yaşayan genç kesim, bu sıkıntılara ek olarak aile baskısı, aşk, maddi sıkıntılar ve anne babalarının olmaması gibi konuları da sayabiliriz. Bunlara destek olacak olan eğitim kurumları ise gençleri bu ateşin alevlenmesine yardım etmektedir." 

Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklardan gençliğin korunması için daha çok çaba sarf edilmesi gerektiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!