Şanlıurfa'da Engeliler Haftası etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada Engeliler Haftası etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2018 14:12

Şanlıurfa'da Engeliler Haftası etkinliği

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’da Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelliler Haftası kapsamından etkinlik düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şanlıurfa Engelli Koordinasyon ve Yaşam Merkezinde ile Harran Üniversitesi etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili M. İlhami Günbeği, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Vali Yardımcısı Adem Ünal, Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Mürsel Keçeli ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte hazırlanan çuval yarışı, yumurta taşıma, halat çekme, ve yoğurt yeme etkinlikleri ile engelli vatandaşlar gönüllerince eğlenme imkanı buldu.
Engelli bireylerin sosyal hayat içerisinde aktif olarak yer almaları için Büyükşehir Belediyesi olarak çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili M. İlhami Günbeği, “Engelli bireylerin sosyal hayatın içerisinde aktif olarak yer almaları adına Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli gayreti göstermeye çalışıyoruz.  Her yıl olduğu gibi bu yıl da engelliler haftasını büyük bir coşku ile kutluyoruz Büyükşehir belediyesi olarak dün itibariyle programlarımızın startını verdik. Büyükşehir Belediyesi olarak engelli dostu belediyecilik yapmaya gayreti içerisindeyiz. Bu kapsamda tüm ilçelerimizde engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Bunun yanında Engelli Koordinasyon Merkezinde farklı branşlarda engelli bireylere kurs imkânı sağlıyoruz. Engelli bireyleri her alanda olduğu gibi spor alanında destekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız Süper Lige yükseldi. Engelli bireylerimizin sosyal yaşamlarını kolaylaştırmak adına Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımız her zaman devam edecektir” dedi.
Büyükşehir Belediyesinin Engelli bireylere her zaman destek olmak ile mükellef olduğunu altını çizen  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Emin Özçınar ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Engelli kardeşlerimizin el emeği göz nuru sergisini açtık ardından Engelli bireylerimizin hazırlamış olduğu pandomi gösterisini ile tiyatro oyununu sergilediler. Bu kardeşlerimizin profesyonel tiyatro ve sanatçı kıskandıracak düzeyde bir gösteri oldu. Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Engelli bireylerimizin ikinci evi konumundadır. Büyükşehir Belediyesi Engelli bireylerimize her zaman destek olmak ile mükellefiz” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından yarışmalara katılım gösteren engelli vatandaşlara madalya ve çeşitli hediyeler verilirken, program Büyükşehir yönetiminin engelli vatandaşlara yapılan yemek ikramına hep birlikte katılımı ile sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!