Şanlıurfa'da; ‘Dünya Kalp Günü’ için pedal çevirdiler

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada; ‘Dünya Kalp Günü’ için pedal çevirdiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2016 14:15

Şanlıurfa'da; ‘Dünya Kalp Günü’ için pedal çevirdiler

Haberin Devamı

Ömer PINAR/ŞANLIURFA, (DHA) – DÜNYA Kalp Günü’ne dikkat çekmek için Şanlıurfa’da bir araya gelen bisiklet tutkunları pedal çevirdi.  

‘Dünya Kalp Günü’ nedeniyle Ali Şelli Parkı’nda toplanan 140 bisikletli bir grup kalp sağlığına dikkat çekmek için ‘Kalbin için pedalla’ adlı bisiklet turu düzenledi. Parkla toplanan bisikletçiler buradan hareket ederek, Haleplibahçe’ye kadar pedal çevirmeye başladı. Renkli görüntülerin sahne olduğu etkinlikte Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol  sporculara başarı dileklerinde bulundu. Polisin güvenlik önlemi altında gerçekleştirilen bisiklet turunda ‘Kalbin için pedalla’ grubu sorumlusu Saliç Aktaş, kalp sağlığına dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek şunları söyledi:

Dünya genelinde halen bir numaralı ölüm nedeni olan kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümler ilk sırayı alıyor. Bizlerde kalp hastalığının en önemli tedavisi aslında spor ve egzersiz olduğunu bildiğimiz için 12 kilometre boyunca bisikletle tur atarak, böyle bir etkinlik düzenledik. Kolesterol ve şeker yüksekliği, kilo ve stres gibi risk ve etkenler kalp rahatsızlıklarına yol açar. Egzersiz ve spor bütün bunların ilacıdır." 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!