Şanlıurfa'da 'Çocuk Oyun Dünyası' açıldı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada Çocuk Oyun Dünyası açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 14:10

Şanlıurfa'da 'Çocuk Oyun Dünyası' açıldı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA’da 30 bin metrekare alanda yapılan Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası Kompleksi düzenlenen törenle açıldı.
Şanlıurfa’da çocuk ve gençlere yönelik spor ve sanatsal faaliyetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi'nin Karaköprü İlçesi'nde yapımına devam ettiği Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası Kompleksini vatandaşların hizmetine sundu. Karaköprü Orman Bölge Müdürlüğü bitişiğinde 30 bin metrekareden oluşan Çocuk ve Gençlik Oyun Dünyası projesinde 18 adet farklı oyun grubu, macera parkuru, masa tenis alanları, langırt oyun masaları, 10 kaydırak, yüksek halatla tırmanma parkuru, biyolojik gölet, su oyun alanı, kum havuzu, oturma birimleri, piknik alanları, kamelyalar, trambolin, tırmanma duvarı, boyama duvarı, kuru havuzları yer alıyor. Açılış ve ardından düzenlenen 'Kardeşlik Sofrası' iftar buluşmasına Türkiye'nin en genç şehri Şanlıurfa'da bu potansiyelin farkında olduklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, daha nice hizmetlerin yolda olduğunu dile getirdi.
Şanlıurfalı çocuk ve gençlerin hizmetine sunulan  tesisin hayırlı olmasını dileyen Başkan Çiftçi, Karaköprü'yü ikiye ayıran Akpınar ve Şanlıurfa merkezdeki Karakoyun derelerinde su hareketlerinin yaşanması için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, 4 etaptan oluşan raylı sistem için ön protokol imzalarının atıldığını, Topçu Meydanının restore edilerek kitap kafe olarak hizmete sunulacağını, Kızılay meydanındaki hanın restore edileceğini, Haşimiye Meydanının aslına uygun geniş bir mekan olarak şehre kazandırılacağını, Arasa hamamının müze olarak düzenleneceğini ve Özdiker pasajını yıkılacağını söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!