Şanlıurfa, kurtuluş yıldönümüne hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa, kurtuluş yıldönümüne hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 17:02

Şanlıurfa, kurtuluş yıldönümüne hazırlanıyor

Haberin Devamı

ŞANLIURFA (DHA) - ŞANLIURFA’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıldönümü, kentte düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 8 gün sürecek olan etkinliklerde konser, halk oyunları gösterisi, söyleşi, sıra gecesi, Türk Yıldızları gösterisi, kitap fuarı ve Zara konseri yer alacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın 11 Nisan’da kente gelerek kortej yürüyüşüne katılacağı kaydedildi. 7 Nisan’da başlayacak olan etkinlikler 15 Nisan’da sona erecek. Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci yıl dönümü kapsamında kentte çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şunları söyledi:

“Urfa'nın Şanlı ve destansı bir mücadeleyle bağımsızlığını kimsenin egemenliği altına bırakmadığı 11 Nisan tarihi bizim için çok önemli bir gündür. Biz, bu şanlı ecdadın nesli olarak tarihe altın harflerle yazılan 11 Nisan'ı, Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bu yıl düzenlenecek olan etkinliklere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'da katılacaktır. 11 Nisan’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a fahri hemşerilik beraatı verilecektir. 96 yayınevinin katılım göstereceği fuarımızda 50 yazar Şanlıurfalı okurları ile buluşacaktır. 225 bin adet kitap dağıtımı gerçekleştirdik. Hedefimiz 1 milyon kitabı gençlerle buluşturmaktır. Yine etkinlikler kapsamında Türk Yıldızları gösterisi yapılacaktır.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!