Şanlıurfa’da Buluntu Hoca Evi Şurkav’ın Yeni Merkezi Oldu

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’da Buluntu Hoca Evi Şurkav’ın Yeni Merkezi Oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2015 20:35

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından restore edilerek, vakfın yeni hizmet binası olarak kullanılacak olan Abdurrahman Buluntu Evinin açılışını gerçekleştirdi.
ŞURKAV tarafından restore edilen Yusuf Paşa Mahallesindeki evin açılışı, öncesinde bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, Abdurrahman Buluntu Hoca’yı anarak Allah’tan kendisine rahmet diledi.
Buluntu Hoca’nın yıllarca Şanlıurfa’da ilmiyle ışık saçtığını ifade ederek, konuşmasını sürdüren Vali Küçük, “Bugün o alimin evi ŞURKAV’ın merkezi oluyor. ŞURKAV’da zaten Şanlıurfa’nın tarihini, kültürünü, sanatını ve ruhunu yaşatmak üzere kurulmuş bir vakıftır. Aileye huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi.
Bugüne kadar ŞURKAV merkezi olarak kullanılmakta olan evin, Eyyübiye Belediyesine kiralandığını belirten Vali İzzettin Küçük, Şanlıurfa’daki belediye başkanı veya kaymakamların Şanlıurfa’nın dokusuna uygun mekanlarda hizmet vermeleri gerektiğine inandığını kaydetti.
Son olarak ŞURKAV’ın kurulduğu günden bu yana Şanlıurfa’nın sahip olduğu değerleri yaşatmak adına birçok önemli hizmeti gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük, pek çok önemli eseri Şanlıurfa’ya kazandıran ŞURKAV yönetimine de teşekkür etti.
Konuşmaların ardından restorasyon çalışmalarında emeği geçenlere ve Buluntu Hoca’nın varislerine Vali İzzettin Küçük tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Açılış töreni Vali İzzettin Küçük ve davetlilerin açılış kurdelesini kesmesinin ardından sona erdi.
Düzenlenen açılış törenine Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Buluntu Hoca’nın varislerinden Abdülkadir Buluntu ve diğer aile fertleri ile davetliler katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!