Sanık avukatı gelmeyince kadın cinayetinden karar çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Sanık avukatı gelmeyince kadın cinayetinden karar çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2018 11:10

Sanık avukatı gelmeyince kadın cinayetinden karar çıkmadı

Haberin Devamı

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Nuran Soydinç'i (45) vücudunun 24 yerinden bıçaklayıp, boğazını keserek öldüren Hidayet Özdemir (46) hakkında ömür boyu hapis istemiyle yargılandığı dava, sanık avukatının sağlık sebebiyle mazeret bildirmesi nedeniyle ertelendi.

Manavgat'ta geçen yıl nisan ayında, iki çocuk annesi Nuran Soydinç'i vücudunun 24 yerinden bıçaklayıp, boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Hidayet Özdemir'in yargılandığı davaya, Manavgat 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanık Hidayet Özdemir, duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan katılırken, Nuran Soydinç'in çocukları Fatma Yüksel ve Şevki Yüksel ile eşi Kadir Soydinç salonda hazır bulundu. Mahkeme başkanı, sanık avukatının sağlık sebepleriyle mazeret dilekçesi verdiğini söyledi.

'BÜYÜ YAPTILAR'

SEGBİS aracılığıyla bir diyeceği olup olmadığı sorulan sanık Hidayet Özdemir, Nuran Soydinç'e eşi Kadir Soydinç tarafından büyü yapıldığını iddia ederek, “Nuran Soydinç'in psikolojisi çok bozuktu. Kadir Soydinç ona 3 harflilerle büyü yaptırmış. 'Yumurtacı Hoca' diye bilinen bir hocaya götürdük. Orada bayıldı" dedi. Olay nedeniyle pişman olduğunu belirten sanık Özdemir, “Ben bu olaydan ötürü çok pişmanım, çok üzgünüm. Vicdan azabı çekiyorum. İlaçlarla ayakta duruyorum, unutkanlık yaşıyorum" diye konuştu.

İNDİRİMSİZ ÖMÜR BOYU HAPİS TALEBİ

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü tekrarlayan savcı, sanığın cinayeti tasarlayarak ve planlayarak işlediğini ortaya koyduğunu ifade ederek, Türk Ceza Kanunu'nun 81'inci maddesindeki 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapisle cezalandırılmasını, indirim yapılmamasını talep etti. Nuran Soydinç'in çocukları Fatma Yüksel ve Şevki Yüksel ile eşi Kadir Soydinç de sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme başkanı, sanık avukatının mazeret bildirerek duruşmaya katılamadığını, bu şartlarda karar verilemeyeceğini belirterek duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!