Sandıktan çıkan moda

Güncelleme Tarihi:

Sandıktan çıkan moda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 15:20

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve son zamanlarda moda tasarımlarıyla da ön plana çıkan tekstilci Suna Akın, sandıktan çıkan eski kumaşları yeni kumaşlar, dantel ve oyalarla buluşturarak yaptığı kıyafet tasarımlarını sergiledi.

Haberin Devamı


Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Orhan Kemal Meydanı'nda "Eski Yeni" adı altında düzenlenen defileyle tanıtılan kıyafetler beğeni topladı. Dantel, iğne oyası, keten, ipek kumaşları kullanarak hazırlanan kıyafetleri, amatör mankenler tanıttı. Kıyafetleri Yeal Benardete, Barbara Aydın, Nur Soylu, Edith Jelluma, Devi Teimessen ve 7 yaşındaki kızı Deri Tiemessen tanıttı. Aralarında evhanımı, sanat galerisi işletmecisi ve tekstilcilerin de bulunduğu amatör mankenler, 32 parça kıyafeti, Monies Unique takılarının eşliğinde tanıttı.
Emekli olduktan sonra dan çok çeşitli kıyafet tasarımları yapmaya başladığını belirten Akın, "Sandıklardan çıkan eski kumaşları, yeni kumaşlarla buluşturdum. Günlükte kullanılabilecek pantolon, etek, bluz ve elbiseler defilede yer aldı. Sergide yer alan kıyafetler, alışverişe giderken, arkadaşlarınızla buluşurken kullanabileceğiniz günlük yaşamda da kullanılabilecek tarzda. Aralarında özel zamanlarda giyilebilecek ipek kumaştan yapılmış olanları da var. Yardımcım Elmas Uzunca ile birlikte 1 yılda hazırladığımız kıyafetlerin tanıtımına, gelen tüm moda severler ve sık giyinmeyi sevenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!