Sanayiye 250 dükkan müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Sanayiye 250 dükkan müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 11:25

Sanayiye 250 dükkan müjdesi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi'nin (ASS) 90 dönümlük arazisinde 30 yıldır yaşanan gecekondu işgali problemini çözerek, sanayiye 250 dükkân daha yapılmasının önünü açtıklarını müjdeledi.

Hakan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne yaptığı ziyaret sırasında Sanayi Sitesi Kooperatifi yönetimiyle de bir araya geldi. Başkan Tütüncü, kooperatif yönetimine 2018'in, ASS'nin yeniden şahlanış yılı olacağını söyledi. Tütüncü, sanayi sitesi kooperatifinin tapulu 90 dönümlük arazisinde 30 yıldır gecekondu işgali problemi yaşandığını anımsattı.

GECEKONDU İŞGALİ 2018'DE KALKACAK

Bu işgallerin kaldırılması konusunda ASS Kooperatifi yönetiminin ciddi emek harcadığına değinen Başkan Tütüncü, “Gecekonduların tahliyesi kararı vardı ama icra edilemiyordu. 2017'nin Haziran ayında bir söz vermiştik. Demiştik ki, 2017 yılı sonuna kadar bu iş bitecek. Bu yılın sonu henüz gelmedi. Ama belediyemizin bürokratları, talimatımız, takibimiz neticesinde bu hedefi bir ay önceden yakaladı. İnşallah 2018'de gecekondu işgalini tamamen ortadan kaldırarak, sanayiye en az 250 yeni dükkân ilave edeceğiz."

Tütüncü, yeni imar haklarıyla sanayi esnafının dükkânlarına değer üstüne değer kazandırdıklarını belirterek, “ASS kurulduğu günden bugüne en çok hizmeti, en fazla değer artımı adımlarını dönemimizde gördü. Yerel yönetim olarak ticari hayata, esnafımıza hareketlilik getirmek, daha fazla kazanç sağlamak için sanayimizde 2 bin 500'den fazla dükkânı ilgilendiren çok farklı adımlar attık" ifadesini kullandı.

ANTALYA'YA YENİ BİR SANAYİ SİTESİ

Gecekondu işgali problemini çözdükleri 90 dönümlük alana 250 yeni dükkân yapılmasıyla sanayinin yüzde 10 daha büyüyeceğini belirten Başkan Tütüncü, “ASS, Türkiye'nin en büyük sanayi sitelerinden birisi. 250 dükkân ile şehrimize yeni bir sanayi sitesi kazandırmış olduk. Çünkü büyükşehirlerde 200-250 dükkânlı çok sanayi siteleri var. Dolayısıyla biz Antalya'da ASS'ye 250 dükkân daha ekleyerek şehrimize yeni bir sanayi sitesi daha kazandırmış oluyoruz. Alt ve üst yapı çalışmalarımız devam edecek. 2018, kelimenin tam anlamıyla imar sorunları çözülmüş, yeni yapılaşmanın önü açılmış, yeni dükkânlar için bismillah denilmiş bir yıl olacak. 2018 ASS'nin yılı olacak" diye konuştu.

ASS Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk de 90 dönümlük arazilerindeki gecekondu problemini çözümünde, imar, alt ve üst yapı hizmetlerinden dolayı Başkan Tütüncü'ye teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!