Sanayiciden vekillere çağrı

Güncelleme Tarihi:

Sanayiciden vekillere çağrı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2017 18:37

Antalyalı sanayici ve avukatlar arasındaki yasa tartışması AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan’ın Hürriyet’e yaptığı açıklamalarla daha da alevlendi. Süreci denetleyip, bunu bir dosya haline getirerek Ankara’ya gideceklerini belirten Bahar, “Tüm vekillerimiz, böyle bir konu için sanayicinin adliyeye çağrılıp savcının önüne çıkarılmasına karşı çıkmalı” dedi.

Haberin Devamı

ANONİM şirketlerin avukat çalıştırma zorunluluğu ve sanayicilere uygulanan cezai yaptırımlarla ilgili tartışma alevleniyor. Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, baroların uyguladığı lobi faaliyeti ile sanayicinin zor duruma düşürüldüğünü dile getirip Antalya milletvekillerine destek çağrısı yaparken, Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, “Lobicilik yapmıyoruz, kanunu hatırlatıyoruz” dedi.

‘BİZİ DİKKATE ALMADILAR’

Anonim şirketlerin avukat çalıştırma zorunluluğunun yeni değil 2008 yılında yapılan düzenlemeyle yürürlüğe girdiğini vurgulayan Balkan, “Biz süreci savcılık makamlarına taşımadan şirketleri bilgilendirdik ve avukat sözleşmelerini istedik. Ancak birçok şirket bizi dikkate almadı. Bunun sonucunda da süreci adli makamlara taşımak zorunda kaldık” diye konuştu. 

‘SÖZLEŞMELER İMZALANIYOR’

Haberin Devamı

Baro Başkanı Balkan, şöyle devam etti: “Yasa yaptırımlarının 2008 yılında bugüne uygulanacağı yanlış bir bilgi. Savcılık 2012 yılını baz alıyor. Sevindirici olan ise şirketlerin yasayı uygulayarak avukat arkadaşlarımızla sözleşme imzalamaya başlaması. Zaten yasa uygulanırsa ne sanayicimiz ne de başka meslek grupları herhangi bir zarar görmez.” 

‘LOBİ İFŞA OLDU’

Balkan’ın yaptığı açıklamaları Hürriyet’e değerlendiren AOSB Başkanı Bahar, “Sayın Balkan sanayicilerle sözleşme imzalandığını açıklayarak lobicilik faaliyetinin sonuca ulaştığını açıkça ilan etmiştir. Lobi çalışması yapıldı ve baro da bu sonucu ifşa etti. Polat Bey bir anlamda sanayicinin cebinden nasıl para çıktığını anlatmıştır” dedi.

VEKİLLERDEN DESTEK TALEBİ

Söz konusu kanunun baştan sona yanlış olduğunu ve bu yanlışın düzeltilmesi için Ankara’ya gideceklerinin altını çizen Bahar, sözlerine şöyle devam etti: “Konuyu inceliyoruz. Tabii ki bu süreci denetleyip, bunu bir dosya haline getirip Ankara’ya gideceğiz. Tüm Antalya milletvekillerinin de bu çıkışımıza sahip çıkması gerekiyor. Bu sadece Antalya’nın değil, tüm Türkiye’nin meselesi. Tüm vekillerimiz, böyle bir konu için sanayicinin adliyeye çağrılıp savcının önüne çıkarılmasına karşı çıkmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!