Sanayi reformu Isparta'nın ihtiyacı

Güncelleme Tarihi:

Sanayi reformu Ispartanın ihtiyacı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 11:15

Sanayi reformu Isparta'nın ihtiyacı

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2019'a kadar hazırlıkların tamamlanmasını istediği çalışmalar ve yatırımların hızlandığını söyledi. Başkan Günaydın, projesini bizzat kendisinin çizdiği Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi'nin tamamlanması için iyi bir fırsat yakalandığını söyledi.

Yusuf Ziya Günaydın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Sanayi Reformu Projesi'ne Isparta'nın en hazır kent olduğunu söyledi. Başkan Günaydın, aylar öncesinden projesi hazırlanan Gül 2 Küçük Sanayi Sitesi'nin reform sürecinin en iyi eseri olacağını belirtti.

MODÜLASYON SİSTEM UYGULAYACAĞIZ

Bakanlığın kötü görünümlü bir yeri şehir dışına götürmek istediğini belirten Günaydın, şu açıklamalarda bulundu:

"Isparta olarak bu konuyla ilgili başlangıç yapmıştık. Aylardır uğraşıyoruz. Üniversitede eğitimini aldığım modülasyon tekniğini sanayi için uygulayalım demiştik. Mehmet Boyacı bey bu konuyla uğraşıyor, onun o heyecanına benim de proje olarak katkım olsun istedim. Ortada 104 dönümlük büyük bir alan bıraktık. Modülasyon tarzda işyerleri var, yollar 30 metrelik. En dar sokaklar 20 metrelik. Modüler sistemden dolayı dükkanlarda istenilen büyüklük elde edilebilecek. Esnaf mallarını dışarıya bırakmak zorunda kalmayacak."

Esnafa yüzde 1 faizle, işyeri teslimden sonra 2 yıl ödemesiz, 10 yıl geri ödemeli kredi imkanı verileceğini aktaran Başkan Günaydın, "Bu önemli bir fırsat. Taşıma konusunda da destekler verilecek. Belediye olarak bu projenin arkasındayız. Artık bakanlığımız da valiliğimiz de bu projenin arkasında. Bu projenin biteceğine inancım sonsuz. En güzel sanayi sitesinin Isparta'da olmasını arzu ediyorum. İnşallah bu projeye Ispartamız sahip olacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!