Sanatsal yap-boz

Güncelleme Tarihi:

Sanatsal yap-boz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2010 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından ilköğretim öğrencilerinin Türk Resim Sanatı’nı daha yakından tanımaları amacıyla yapılan proje geçtiğimiz günlerde hayata geçirildi.

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Resim Koleksiyonu’ndan seçilen eserleri, yap-boz oyununa dönüştürülerek çocukların ilgisini çekecek hale getirildi.
Yaratıcılık geliştirecek
Proje; çocukların farklı biçimlerdeki malzemeleri tanımalarını, bunlar arasındaki ilişkileri anlamalarını kolaylaştırmayı, zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunarak yaratıcılık yönlerini geliştirmeyi hedefliyor. Yap-boz oyunlarının taşıyıcılarının arka yüzünde Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nin kısa tarihi ve ressamların kısa özgeçmişleri Türkçe ve İngilizce olarak yer alıyor.
Koleksiyon’dan eserler
Proje kapsamında Türkiye’nin en önemli resim koleksiyonlarından birine sahip olan Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi Koleksiyonu’ndan Hoca Ali Rıza’ya ait “Manzara”, Osman Hamdi Bey’e ait “Silah Taciri”, Şeker Ahmet Paşa’ya ait “Naturmort” ve Şevket Dağ’a ait “Kapalı Çarşı” adlı eserler seçildi.  
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!