Sanatın Adresi Ko-mek

Güncelleme Tarihi:

Sanatın Adresi Ko-mek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 10:29

KO-MEK'TE YETİŞEN USTA ÖĞRETİCİLER, 4.EBRU SERGİSİNDE HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK’te yetişen usta öğreticiler, 4. Dünya Ebru Günü’nde açılan sergide hünerlerini sergiledi.
Bu yıl Yalova Kent Müzesi’nde düzenlenen 4. Dünya Ebru Günü’nde, dünyanın dört bir yanından 220 ebru sanatçısının eserlerinden oluşan sergi açıldı. Canlı Türk Tasavvuf Musikisi eşliğinde gerçekleştirilen serginin açılışı Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Yalova Belediye Başkan Vekili Jülide Güner, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ile Suna Koçal, Hikmet Barutçugil ve Atilla Can tarafından yapıldı. Daha sonra Yalova Halk Eğitim Merkezi’nde Ebru Sanatı hakkında düzenlenen konferansta ebru sanatçıları dünyanın en büyük ebru çalışmasını gerçekleştirdi. 11 metrekarelik ebru Türk Bayrağı şeklinde yapıldı. KO-MEK’te Usta Öğreticilik yapan Esra Öztoprak ve eski KO-MEK Kursiyerlerinden Gülnur Emre de kendi eserleriyle sergiye katılarak plaket aldılar.
Ebru sanatına 2006 yılında KO-MEK kurslarında başlayan ve bu kurslarda altı yıl eğitim alan Esra Öztoprak, ebru merakının çocukluk yıllarına dayandığını söyledi. KO-MEK’te verilen eğitimleri duyduğunda hemen başladığını ve uzun yıllar süren eğitimlerin sonunda Usta Öğretici olduğunu anlatan Öztoprak aynı zamanda Kültür Bakanlığı Sanatçısı unvanını elinde bulunduruyor. Her sanatın kendine özgü yönleri olduğunu ifade eden Esra Öztoprak, "Ebru sanatının çok fazla incelikleri var. Kullanılan bütün malzemelerin doğal olması ve hiçbir kimyasal kullanılmaması bu inceliklerden birisidir. İlk önce İstanbul’da ikinci olarak Gaziantep’te ve geçtiğimiz yıl Trabzon’da gerçekleştirilen etkinlikler bu sene Yalova’da yapılıyor. Bu organizasyonları dünya çapında Ebru üstatları düzenliyor. Buraya katılabilmek için binlerce eserle başvurular yapılıyor. Bu eserlerin içinden benim eserim de sergilenmeye layık görüldüğü için çok mutluyum. Bu sanatı icra edebilmek için öncelikle çok sevmeniz gerekiyor. Sevginizi katmadığınızda Ebru size hiç bir şey vermez. Aynı zamanda çok sabırlı olmanız gerekiyor. Ebru sonsuzdur. Yaptığınız her ebru bir sürprizdir. Havanın sıcaklığı, malzemelerin kalitesi, çalışılan ortam ve çalışanın psikolojisi sonuca yansır. Bu sanatı herkese tavsiye ediyorum" dedi.
KO-MEK yeni sezonda da ebru sanatına ilgi duyan herkesi kurslarına bekliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!