Sanatçılardan yoksul çocukların eğitimine katkı sergisi

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılardan yoksul çocukların eğitimine katkı sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2017 10:16

Sanatçılardan yoksul çocukların eğitimine katkı sergisi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ANADOLU Kültür, Sanat, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nce 'Gelin El Ele Verip Çocuklarımızın Yüzünü Güldürelim" adı altında düzenleyeceği karma sergi ile eğitime katkı amaçlı yoksul çocuklara eğitim, sağlık, giyim ve gıda gibi yardımlarda bulunulacak.
Merkezi Ankara Eryaman'da bulunan ve 5 ay önce ressam Nesrin Taner tarafından kurulan Anadolu Kültür Sanat Sosyal ve Dayanışma Derneği, 10-16 Ekim 2017 tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sanat Galerisi'nde düzenleyeceği karma sergi ile eğitime katkı sağlamak için serginin gelirini yoksul çocuklara bağışlayacak. Dernek Başkanı Nesrin Taner yaptığı açıklamada. "Önümüzdeki eğitim-öğretim yılında yoksul ailelerin çocuklarına eğitime katkı sağlamak amacıyla bir karma sergi düzenleyeceğiz. Bu sergiden elde edilen geliri, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına eğitime katkı amaçlı bağışta bulunacağız. Derneğimizin sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirmeye çalıştığımız ve Saliha Karslı Yücel küratörlüğünde 'Gelin El Ele Verip, Çocuklarımızın Yüzünü Güldürelim" projemizle, sanatın kişisel bir eylem olmadığını göstermek, sanatın toplumsal sorumluluklarını hatırlatmak ve sanat sayesinde toplumsal dayanışma ruhunu canlı tutmak" dedi.
Yukarıda belirtilen sergi tarihleri arasında tüm sanatçılardan ilgi beklediğini belirten Taner, "Sanatçılarımız yurt içinden ve dışından yağlıboya, suluboya, akrilik, ebru, seramik, heykel, fotoğraf ve rölyef gibi eserleriyle katılabilirler. Elde edilecek gelirin tamamı daha önceden yönetim kurulumuz tarafından  belirlenen yoksul aile çocuklarının eğitimlerine yardım amaçlı bağışlanacaktır" dedi. Dernek Başkanı Nesrin Taner, "Projemize katkı sağlamak isteyen sanatçılarımız '0507-503 25 15' numaralı  telefonu arayarak bilgi alabilirler"
dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!