Sanat Fuarı yeniliklerle başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Sanat Fuarı yeniliklerle başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sanat Galericileri Derneği tarafından düzenlenen Artist'98 8. İstanbul Sanat Fuarı, yarın başlıyor. Tepebaşı'ndaki Tüyap Sergi Sarayı'nda yapılacak olan fuar, 6 Aralık tarihine kadar sürecek.

Bu yılki fuarın Onur Ödülü, usta ressam Ferruh Başağa'ya verilecek. Sanatsever Kurum Onur Ödülü'nü ise Aksanat alacak. Turgay Gönenç, Eleştirmen Onur Ödülü, Mustafa Taviloğlu da Koleksiyoncu Onur Ödülü'ne değer görüldü. Fuar kapsamında galericilikte 20 yılını dolduran Cumalı Sanat Galerisi, Artisan Sanat Galerisi, Galeri Baraz, Hobi Sanat Galerisi ve Maçka Sanat Galerisi yöneticileri de birer şükran plaketi alacaklar.

8. İstanbul Sanat Fuarı'na bu yıl 56'sı sanat galerisi olmak üzere toplam 71 kuruluş katılıyor. Fuarda çeşitli Avrupa ülkelerinden galeriler de yeralacak.

GENÇ SANATÇILARA ÖDÜL

8. İstanbul Sanat Fuarı kapsamında düzenlenen Sanat Eleştirmeni Yarışması ile Genç Sanatçılar Resim Yarışması da sonuçlandı.

Plastik sanatlar alanında yeni eleştirmenlerin yetişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Sanat Eleştirmeni Yarışması'nda Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi Murat Mıhçıoğlu, ‘‘Hüseyin Avni Lifij'in Sanatına Bir Bakış'' başlıklı yazısıyla birinci oldu. Abdülkadir Günyaz, Kıymet Giray, Haşim Nur Gürel ve Kaya Özsezgin'den oluşan seçici kurul, Mehmet Üstünipek'in ‘‘Ali Hadi Bara'' başlıklı yazısını da yayınlanmaya değr gördü.

35 yaşını aşmamış genç sanatçıları teşvik amacıyla düzenlenen Genç Sanatçılar Resim Yarışması'nda ise birincilik ödülünü Murat Aksoy kazandı. Bu yarışmanın seçici kurulu, Ahmet Kamil Gören, Ali Akay, Aydın Cumalı, Doğan Paksoy, Ertan Mestçi, Hasan Bülent Kahraman, İrfan Okan, Kemal İskender, Mehmet Güleryüz ve Yahşi Baraz'dan oluşuyordu.

Kazananlara ödülleri, fuarın açılış günü düzenlenen bir törenle verilecek.

Fuar kapsamında sergilerin yanısıra, panel, söyleşi gibi çeşitli yan etkinlikler de yapılacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!