Samsunspor Divan Başkanlığı’ndan çağrı

Güncelleme Tarihi:

Samsunspor Divan Başkanlığı’ndan çağrı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 11:43

Samsunspor Divan Başkanlığı’ndan çağrı

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUNSPOR Divan Başkanı Sadi Subaşı, yaptığı yazılı açıklamada son dönemde teknik heyet ve yönetim arasındaki soruna el atıp, “Lütfen biraz sabır ve biraz dikkat” uyarısında bulundu.
Samsunspor Divan Başkanı Sadi Suşabı, yazılı bir açıklama yaptı. “Lütfen biraz sabır ve biraz dikkat” başlığı ile yapılan açıklamada Divan Başkanı Sadi Subaşı, “Samsunsporumuzun, son üç yılda verilen puan silme cezaları ve federasyonun akıl almaz uygulamaları ile iki kez Süper Lige çıkmasının son anda engellendiği ve bu sezon başında ki transfer yasağı ile de adeta bir alt lige düşmeye mahkum edildiği bir gerçektir. İşte böyle bir sürecin devamında, Samsunpor’un bu sezonun ilk yarısının sonunda alınabilen 11 puan ve atılan 6 gol, yenilen 25 golle puan cetvelinin 17. sırasına yerleşmesinin, kentte tüm moralleri bozduğu bir gerçektir. Tüm Samsunspor kamuoyunun da bunları çok yakından bildiğine eminiz. Buna rağmen bunların altını çizmemize neden olan şey, son birkaç gündür ortalıkta dolaşan bir söylemin ve bu söylemin etrafında sosyal medyada bir bardak suda yaratılan fırtınadır.  Çünkü bu söylemin sürekli gündem de tutulmasının, ikinci yarının başlaması ile birlikte yönetim, teknik ekip, futbolcular ve muhteşem taraftarlarımızla yakalanmış olan uyum ve giderek yükselen başarı grafiğini bozacak şekle dönüşmüş olmasıdır. Samsunspor ikinci yarıda yükselen başarı grafiği ile 27. hafta sonunda attığı 20 gol, yediği 25 gol ve aldığı 31 puanla, puan cetvelinde 12. sıraya yükselerek TFF 1. Lig’de kalma şansını önemli ölçüde artırmıştır” ifadelerini kullandı.
“Ama unutulmamalıdır ki, her takımın birbirini yenebildiği bu ligde, sıralama her hafta değişebilmekte olup, Samsunspor adına küme düşme tehlikesi de henüz yüzde 100 geçmiştir denemez” diyerek sözlerini sürdüren Sadi Subaşı, “Böyle bir ortamda, hiçbir Samsunspor sevdalısının bu yanlış söylentilere destek vereceğini veya bu söylentileri devam ettireceğini sanmıyoruz. Hepsi bir yana, profesyonel takımların yönetim kurullarının sezonların 2. yarısı ile birlikte bir sonraki sezon hedeflerini belirlemeye çalışması ve bu doğrultu da ön görüşmeler yapması da çok yadırganmamalıdır. Ancak, bu çalışmaların bir şekilde dışarı sızdırılarak takımın havasının bozulmasına neden olunmaması ön şarttır. Bildiğim kadarı ile yönetimin bu yönde bir açıklamasının olmadığı, hatta söylentide ki görüşmenin de yapılmadığı yönünde açıklama yapması, bu söylentinin yanlışlığını ortaya koymaktadır. Asıl üzüntü verici olan şey, bu kente zarar verecek haksızlıklar ve dayatmalar karşısında (Teşvik Yasası dışında bırakılması ve Havaalanımızın kapatılmadan onarımının yapımından vaz geçilmesi) hiçbir tepki gösterilmeden suskun kalınırken, iyiye giden bir şeyler olunca aynı hassasiyetin gösterilmemesidir.  Samsunspor ilgili bu konuda ki tartışmaların sezon sonunda yapılması ve varsa yanlışların tartışılacağı yerin, Samsunspor Genel Kurulları olması gerektiğinin altını çiziyoruz” diyerek sözlerini şöyle noktaladı:
“Samsunsporumuzun bu yıl yaşanan sıkıntılı süreçten bir önce uzaklaşarak Süper Lig yolunda yeni hedeflere yönelmesi ilk amaç olmalıdır. Bu amacı gerçekleştirmek için başta takımımızın her dönemde en büyük destekçisi olan taraftarlarımız olmak üzere, hep birlikte gerekli çabayı, sabrı ve özveriyi göstermemiz gereklidir. Önümüzde ki Manisaspor ve Elazığ maçlarını kazanmak veya en azından dört puan çıkartmak, yeni hedeflere kapı açabilmenin ilk etabı olacaktır. Bu arada, Türkiye’nin en coşkulu ve örnek taraftarı olarak gösterilen taraftarlarımızın, maraton tribününde ki çıkış koridorlarını doldurarak para sıkıntısı çeken Samsunspor’un her maç sonrası önemli para cezaları almasına neden olması, düşündürücüdür. Taraftarlarımızın Manisa maçı ile birlikte bu konuda gereken özeni göstereceklerine inanıyoruz. Haydi Samsunlular, Manisa maçında stadı doldurarak o muhteşem tribün şovları ile takımımıza destek olalım.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!