Samsun'da 'Uluslararası Öğrenciler' gurur verdi

Güncelleme Tarihi:

Samsunda Uluslararası Öğrenciler gurur verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 16:31

Samsun'da 'Uluslararası Öğrenciler' gurur verdi

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) -SAMSUN Valiliği-OMÜ iş birliğinde düzenlenen 'Tüm Dillerde Sizlere Merhaba' projesinin kapanışında uluslararası öğrencilere 'teşekkür' etkinliği düzenlendi.

İlkadım İlçesi'nde faaliyet gösteren ortaokul öğrencilerine yönelik olarak OMÜ'de okuyan yabancı uyruklu öğrenciler, 'Tüm Dillerde Sizlere Merhaba' projesi kapsamında kendi kültür ve sanatlarını farklı özelliklerle anlatarak öğrencilerle buluşturdu. Projenin son gününde kapanış Ticaret ve Sanayi Ortaokulu'nda yapıldı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği programa OMÜ Genel Sekreter Doç. Dr Menderes Kabadayı, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Şube Müdürü Hıdır Okçu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
NUMANOĞLU: DAHA DA YAYGINLAŞTIRILACAK
Tüm Dillerde Sizlere Merhaba projesinin kapanış günündeki programda konuşma yapan İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "OMÜ'nün değişik bölümlerinde öğrenim gören uluslararası öğrenciler, kendi ülkelerini, kültürlerini ortaokul öğrencilerle paylaşmayı amaçlamıştı. Bugün programın son gününde balkan ülkelerinden gelen öğrenciler kendi kültürlerini tanıtacak. Büyük bir tarihi olan milletin fertleriyiz. Balkanlarda uzun süre gönül ve inanç bağımızın olduğu çok özel bir coğrafya. Bu coğrafyanın insanlarının eğitimlerini ülkemizde sürdürmelerinden keyif alıyoruz. Bu projeyi gelecek sene de tüm ülkelerin katılımıyla yaygınlaştıracağız. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyoruz" dedi.
KABADAYI: EĞİTİM HİCRETLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİLER!
Dünyanın 102 farklı ülkesinden 2 bin 600 öğrencinin eğitim ve öğretim amacıyla üniversitelerine geldiğini söyleyen OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı, "Peygamber efendimizin zamanında Mekke'den Medine'ye hicret ettiği gibi tıpkı bu kardeşlerimiz de eğitim hicretlerini gerçekleştirdiler diyoruz. İnşaallah burada eğitim ve öğretim faaliyetlerini tamamladıktan sonra bir ülkelerine birer Türkiye dostu olarak geri dönecekler ve memleketlerine tanıtacaklar" diye konuştu.
ARNAVUTÇA ŞİİR, MAKEDONCA ŞARKI
OMÜ İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Makedonyalı Sedat Solion programda açılış tilaveti ve tekke musikisinden örnek seslendirirken, yine İlahiyat Fakültesi 4. sınıf öğrencisi olan Arnavutluk'tan Rovena Prroni, Arnavutça olarak şiir seslendirdi. Programın son bölümünde OMÜ Makine Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencisi olan Pakistanlı Sohaib Khan gitar eşliğinde hem yabancı hem Türkçe dilde şarkılar söyleyerek öğrencilerin büyük alkışını topladı.
'PROJEYE DESTEK' TEŞEKKÜRÜ
İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu,  OMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Menderes Kabadayı'ya projeye verdikleri destek nedeniyle teşekkür plaketi ve çiçek takdim ederken daha sonra ve Milli Eğitim Şube Müdürü Hıdır Okçu ile birlikte Balkan ülkelerinden programa katılan öğrencilere teşekkür belgesi verildi. Programın sonunda ise Ticaret Sanayi Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!