Samsun'da Uluslar Arası İş Gücü Kanun Tasarısı protestosu

Güncelleme Tarihi:

Samsunda Uluslar Arası İş Gücü Kanun Tasarısı protestosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 14:39

Samsun'da Uluslar Arası İş Gücü Kanun Tasarısı protestosu

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'da Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri Uluslararası İş Gücü Kanun Tasarısı'nı protesto etmek için eylem yaptı.

TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda görüşülüp onaylanan 'Uluslararası İş Gücü Kanun Tasarısı' tepki göstermek için Süleymaniye Geçidi'nde bir araya geldi. Yasa tasarısının komisyonda onaylanması protesto yaklaşık 40 kişilik grup pankartlar taşıdı. TMMOB İl Koordinasyon Kurulu adına basın açıklaması yapan Adnan Korkmaz, komisyonda kabul edilen yasa tasarısının, türkiye'ye büyük bir yük getireceğini belirterek "Tasarı mühendislik ve mimarlık hakkında Kanun ile 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu’nu ve Anayasa'nın 135'inci maddesinin büyük ölçüde hükümsüz kılan bir içeriğe sahiptir. Bu yasa taslığı ile TMMOB yasasının 3 maddesi değiştirilmektedir. Bu tasarı yalnızca yabancı sermayenin talepleri göz önüne alınarak hazırlanmış olup halkımız ve ülkemizin çıkarları göz ardı edilmiştir" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Tasarının yasalaşması durumunda milyonlarca insanımız, mühendis, mimar, şehir planlamacısı arkadaşımız, mevcut istihdam sorunları yanında yeni ve büyük bir sömürü, işsizlik, mesleki geleceksizlik tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktır. Tasarının yasalaşması durumunda, yabancı sermaye lehine yapılan önceki bütün yasaların mantığı doğrultusunda bir düzenleme daha yapılmış olacaktır. Ülkemiz mühendis, mimar, şehir planlamacıları, kendi ülkelerinde mülteci ve ikinci derecede ucuz bir işgücü kurumuna düşürülecektir." Eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!