Samsun'da Ukraynalılar Derneği kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Samsunda Ukraynalılar Derneği kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 14:11

Samsun'da Ukraynalılar Derneği kuruldu

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'da Ukrayna-Türkiye kardeşliğini pekiştirmek amacıyla 'Ukraynalılar Derneği' kuruldu. Yaklaşık 50 Ukraynalı'nın yaşadığı kentteki derneğin açılışı 9 Kasım'da Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha'nın da katılımıyla yapılacak.
Türkiye'ye yılda 1 milyon turist olarak gelen ve 20 bin kişinin de ikamet ettiği Ukraynalılar, Samsun'da dernek kurdu. Bütün Karadeniz'e hitap edecek olan derneğin resmi açılışı 9 Kasım'da Samsun'da yapılacak. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha'nın da katılacağı açılışta şehrin protokolü de yer alacak. 
Samsun Ukraynalılar Derneği Başkanı Liudmyla Shymko, "Ben 15 yıldır Samsun’da yaşıyorum. Derneğimizin amacı, Türkiye-Ukrayna arasındaki dostluğu, kültürü ve ticari ilişkilerine katkı sağlamak. Şuana kadar 50 Ukraynalı'nın Samsun'da yaşadığını tespit ettik. Samsun’un ve Türkiye’nin tüm ortak hassasiyetleri ve iki ülkenin gelişmesi için mevcut ilişkileri ve dostluğu daha da pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Biz Samsun’da yaşayan Ukraynalılar olarak burayı ve Türkiye’yi kendi memleketimiz gibi görüyoruz" dedi.
9 Kasım tarihinde gerçekleşecek olan açılış törenine Ukrayna Büyükelçisi Sayın Andrii Sybiha ve Ukrayna’nın önde gelen bazı devlet büyüklerinin de katılacağını söyleyen Dernek Başkanı Shymko, “Açılışımıza tüm Samsunluları davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!