Samsun'da TEMA ve bisiklet tutkunları 'Çevre' için buluştu

Güncelleme Tarihi:

Samsunda TEMA ve bisiklet tutkunları Çevre için buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 11:00

Samsun'da TEMA ve bisiklet tutkunları 'Çevre' için buluştu

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - TEMA Vakfı Samsun Temsilciliği tarafından karbon salınımını azaltmak ve kömürsüz yaşama dikkat çekmek amacıyla, 'Kömür Üzer!' sloganıyla bisiklet turu düzenlendi. 

TEMA Vakfı Samsun Temsilciliği ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği tarafından düzenlenen bisiklet turu etkinliğiyle tarımsal bölgelere kurulmak istenen termik santrallere ve kömür ocaklarına karşı 'kömürü bırak' mesajı verildi.
BİSİKLET TUTKUNLARI VE DOĞASEVERLER BULUŞTU
19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında düzenlenen ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği (EKOBİD), Bisikletliler Derneği Samsun Temsilciliği, 19 Mayıs Bisiklet Topluluğu, Salıpazarı Bisiklet Topluluğu, Terme Bisiklet Topluluğu, Niksar Bisiklet Topluluğu bisiklet topluluklarının ve doğaseverlerin de destek verdiği 13 kilometrelik bisiklet turunda, önemli tarımsal bölgelerin bulunduğu alanlara kurulmak istenen kömür projeleri gerçekleştirmek isteyenlere 'Kömürü Bırak!' çağrısı yapıldı. 
TEMA VE TÜRKİYE'DE KÖMÜR GERÇEĞİ
Özellikle EKOBİD’nin tam destek verdiği bisiklet turu Atakum Çobanlı İskelesi'nden başladı. Katılımcılar, 13 kilometre pedal çevirdikten sonra İlkadım Kurtuluş Meydanı'na vararak turu tamamladı. Yaklaşık 100 kişilik bisikletli doğaseverin katıldığı etkinliğin sonunda yapılan açıklamada,TEMA'nan nisan ve mayıs ayındaki etkinliklerle kömürle ilgili gerçeklere dikkat çekildiği vurgulandı
'TARIM ALANLARIMIZA SAHPİ ÇIKALIM!..'
Türkiye'de doğa ve tarımın kömür tehdidi altında olduğu belirtilen açıklamada kısaca şöyle denildi:
"Suya, yeterli ve sağlıklı gıdaya erişim için verimli tarım alanlarına ihtiyacımız var. Trakya, Konya Kapalı Havzası, Ereğli Karaman Ovaları, Çanakkale gibi önemli tarım bölgelerimizde kömür ocakları ve termik santraller planlanıyor. Bu planlamadan Samsun’un güzide ilçesi Terme de etkilenmektedir. Kömür toprağı, suyu ve tarım alanlarını üzer. Gelecekte su sorunu, yeterli ve sağlıklı gıdaya erişim sorunu yaşamamamız için tarım alanlarımıza sahip çıkalım."
Bisiklet turu sonunda meydanda topluca fotoğraf çektiren doğasever bisikletliler ellerinde açtıkları, 'Geleceğimizi Kömür Etme', 'Domatesi Üzme! Kömür Santrali Dikme!', 'Biberi Üzme! Kömür Santrali Dikme!', 'Elmayı Üzme! Kömür Santrali Dikme!' yazılı dövizlerle mesaj verdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!