Samsun'da öğretmen ve velilere 'Motivasyon'

Güncelleme Tarihi:

Samsunda öğretmen ve velilere Motivasyon
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 12:12

Samsun'da öğretmen ve velilere 'Motivasyon'

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'da 'Maarif Hareketi' kapsamında İlkadım İlçesi'ndeki öğretmen ve velilere yönelik, 'motivasyon seminerleri' düzenlendi.

Uzman Psikolog-Eğitimci Özkan Şenol'un verdiği son seminer, Sema Cengiz Büberci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi. Beminerlerin kapanış programına İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Şube Müdürü Ahmet Karaman, Okul Müdürü Seher Kulein ve öğretmenler katıldı.



'EĞİTİMİN EN ETKİLİ GÜCÜ ÖĞRETMENDİR'



Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen "Eğitimin en etkili gücü öğretmendir. Öğretmenin bilgi ve donanımı ve motivasyonunu güçlendirmeliyiz. İlimizdeki öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini ve motivasyonlarını artırmak amacıyla düzenlediğimiz bu seminerlerde sınıf yönetimi, çoklu zeka gibi konular alanın uzmanı Özkan Şenol tarafından aktarılmaktadır" dedi.



5 GÜNDE YOĞUN KATILIM



Seminerlerin devam edeceğini söyleyen Esen, "İlkadım ilçemizde bu kapsamda 5 günde 20 seansta 1100 öğretmen, 920 veli katılımı sağlandı. Bu seminerler diğer ilçelerimiz de de devam edecek. Başta Özkan Şenol bey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.



'SİZLER ÜLKENİN BÜYÜK BİRİKİMİSİNİZ'



Uzman Psikolog Özkan Şenol da sunumunda, öğretmenlerin değerinin bilinmesi gerektiğine değinerek, "Öğretmenimiz prensipleri olmalı, öğrencisini tanımalıdır. Öğrenemeyen öğrenci yoktur, öğretemeyen öğretmen vardır. Farklı öğretme metodlarını kullanarak, işitsel veya görsel öğrenme becerilerine sahip öğrencilere ulaşmalıyız. Öğrencilerimize bize emanet bilinci ile yaklaşıp, onları dinleme, anlama yoluna gidelim. Alanında bilgili, iletişimi yüksek, dünyayı bilen ve takip eden ve okuyan öğretmenlerimiz çocuklarımız ve gençlerimiz için rehber olacaktır. Alim, mulalim, hoca ve öğretmen dediğimiz sizler ülkemizin en büyük birikimidir" dedi.



ÖZKAN ŞENOL'A TEŞEKKÜR VE HEDİYE



Seminerin sonunda İl Milli Müdürü Coşkun Esen ve İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, uzman Psikolog- Eğitimci Özkan Şenol’a teşekkür ederek hediye takdim etti.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!