Samsun'da kano sporu yaygınlaştırılacak

Güncelleme Tarihi:

Samsunda kano sporu yaygınlaştırılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 17:21

Atakum Deniz Sporları Kulübü, Samsun'da deniz sporlarına olan ilgiyi arttırmak amacıyla kano sporunun geliştirilmesi için çalışma başlattı.Kulüp Başkan Yardımcısı Doç. Dr.Oktay Yapıcı, ''Deniz kenti Samsun'da deniz sporlarının yaşam tarzı olmasını arzuluyoruz''

Haberin Devamı

SAMSUN (AA) - Atakum Deniz Sporları Kulübü (ADK), deniz sporlarının geliştirilmesi ve yaygın hale getirilmesi için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

ADK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Oktay Yapıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak Samsun'da deniz sporlarına olan ilgiyi arttırmak amacıyla kano sporunun yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını belirti.

ADK'nın yapılan üçüncü olağan genel kurulunda deniz sporla aktivitelerini arttırmaya yönelik alınan karları uygulamaya çalıştıklarını belirten Yapıcı, ''Deniz kenti Samsun'da deniz sporlarının yaşam tarzı olmasını arzuluyoruz. Şehirde yaşayan insanların deniz sporlarına olan ilgisini ve marakını arttırarak insanların spora yönelmesini daha sağlıklı olmasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda kano sporunu özelikle gençler arasında yaygın hale getirmek istiyoruz. Kano sporunu yapanları yarışmacı olarak derece elde eden insanlar değil, kano yapmaktan mutlu olan gençler, çocuklar olarak kazanmak istiyoruz'' dedi.

Haberin Devamı

ADK olarak Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları haftasında Samsun'da liseler arası kano etkinliği düzenleyeceklerini de vurgulayan Oktay Yapıcı, etkinliğin bir yarışma değil sadece gençleri deniz sporuyla buluşturmak olduğunu ifade etti.

Deniz sporlarına insanların ilgi göstermesinin aynı zamanda bölgenin tanıtımına da katkı sağlayacağına dikkat çeken Yapıcı, ''Çalışmalarımız kapsamında denizde ve bölgemizdeki baraj göllerinde su sporlarına yönelik etkinlikler gerçekleştirmek istiyoruz. Sadece kano ile değil her türlü su sporlarının yapılmasını arzuluyoruz. Su sporlarına karşı ilimizde bir farkındalık oluşturmak ve mutlu, sağlıklı insanların olmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz'' şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!