Samsun'da 'Hayal' gibi bir atölye

Güncelleme Tarihi:

Samsunda Hayal gibi bir atölye
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 13:13

Samsun'da 'Hayal' gibi bir atölye

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN'da bir özel okulda faaliyete geçen Ahşap Oyuncak Atölyesi'nde çocuklar, hayallerini gerçekleştirme imkanını buluyor.

Samsun'un Atakum İlçesi'ndeki Özel Atakum Kültür Okulları, bir ilke imza atarak, 'Ahşap Oyuncak Atölyesi' oluşturdu. Her hafta düzenlenecek atölye çalışmasında 93 çocuk, hayallerini gerçekleştirme imkanı buluyor. Büyük ilgi gören atölyenin ilk çalışmasında çocuklar, öğretmenleri Sonseray Şıkrak Çetinoğlu ile birlikte birbirinden güzel oyuncaklar yaptı. Çocuklar, çok sevdikleri oyuncukları kendileri yaparak hem büyük heyecan yaşadı hem de becerilerini geliştirmiş oldu.

AHŞAP BEBEKLERDEN SONRA OYUNCAKLAR



Projenin, okulun kurucu müdürleri Didem Sezer ve Ayşegül Saral tarafından başlatıldığını belirten Sonresay Şıkrak Çetinoğlu, "Daha önce 3-13 yaş arası çocuklarla beraber bez ve ahşap bebekler yaparak unutulmaz anlar geçirdik. Şimdi de Atakum Kültür Okulları'ndaki çocuklarımız için buradayız. Bu kez de ahşap oyuncaklar üretiyoruz" dedi.

MASAL EŞLİĞİNDE OYUNCAK YAPIYORLAR



Okulda, anaokulundan 5. sınıfa kadar 93 öğrencinin her ay düzenli olarak atölye çalışmasına tabi tutulacağını söyleyen Çetinoğlu, "Çocuklarımızın, başta motor becerileri olmak üzere kabiliyetlerini, hayal güçlerini geliştiriyoruz. Örneğin, yelkenli bir gemi yapıyorsak yelkenli gemiyle ilgili onlara bir masal anlatıyorum. Masal eşliğinde ortaya mükemmel oyuncaklar çıkıyor" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!