Samsun Valisi Şahin ; Samsun'daki birlik ve beraberlik beni etkiliyor

Güncelleme Tarihi:

Samsun Valisi Şahin ; Samsundaki birlik ve beraberlik beni etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 15:27

Samsun Valisi Şahin ; Samsun'daki birlik ve beraberlik beni etkiliyor

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Valisi İbrahim Şahin, sivil toplum kuruluşları ve işadamlarının buluştuğu Sevgi Kafe’de düzenlenen kahvaltı programına katıldı.

Samsun Sevgi Kafe'de protokol üyeleri, siviltoplum kuruluşlarının temsilcileri ve işadamlarının da yer aldığı bir program düzenlendi. Vali İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Piyade Albay Sedat Bulut, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, sivil toplum temsilcileri ve işadamları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz burada yaptığı konuşmada, "Bu ülkede yaşayan herkes Cumhuriyetin kurulduğu 1923 yılından bu yana hep sorunları çöze, çöze gelmişler. Her dönemde kendine özgü, kendine ait, o dönemin şartlarındaki problemleri yaşaya, yaşaya bu insanlar bu döneme gelmişler. Bu coğrafyayı dedelerimiz bedel ödeyerek bize emanet etmişlerdir. Biz de aynı kararlılıkla çocuklarımıza emenet edeceğiz. Raylı sistemi Tekkeköy'e kadar getirdik. Önümüzdeki 2017 yılı içerisinde sanayicilerimizin hepsi kiraladıkları otobüs ve servis sözleşmelerini iptal etsinler. Çalışanlarınızı raylı sisteme yönlendirin. Tekkeköy İstasyonu'ndan binen bir kişi üniversitenin altına kadar 75 dakikada gidiyorken, otobüsle 85 dakika, minibüsle 80 dakikada gidiyor. Bizim yavaş gibi gözüken trenimiz son derece güvenilir, gazetenizi okuyarak, otobüsten ve minibüsten daha kısa sürede varıyor. Son derece konforlu. 2017 yılında trenimizi üniversitemize çıkaracağız. Üniversitemizin yeni yönetimi göreve gelir gelmez, trenleri yukarı çıkartmak istediler. Biz de şartları zorlayıp, İller Bankası'ndan 70 milyon TL'lik kredi başvurusunda bulunduk. İller Bankası'ndan aldığımız bu kredi ile birlikte trenimize üniversitenin yukarısındaki yurtlara kadar giden ve oradan dönen bir sistemi kuruyoruz" dedi.



Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, "Biz on gün içinde Çarşamba ilçemize iki şehit verdik. Umarım ki şehitlerimiz bundan böyle gelmez. Ben şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu güzel vatanımızı korumak adına çok ciddi mücadeleler verdik, veriyoruz ve bundan sonra da vereceğiz. Biz kendi sınırlarımızı korumak adına yaptığımız mücadelelerde bile maalesef dış güçler, yabancı mihraklar hep bir araya geliyor. Ben bu toplantıyı her fırsatta övdüm, katıldığımda da övüyorum tekrar sizi kutluyorum, çok teşekkür ediyorum. Çünkü Samsun’daki bu birlik beraberlik beni gerçekten etkiliyor. Geçen günlerde Şoförler Federasyonu Başkanı 'biz teröre tepki mitingi yapacağız' dedi. Ben de bunun üzerine 'Siz tek başınıza yapmayın ama koordinatörlük görevini size verelim bu yürüyüşü siz tertipleyin, bize müracaat edenler var, onları da siz bünyenize alın ve bir komite oluşturalım.' Bu anlattığım olay geçtiğimiz perşembe günüydü. 2 günde 10 bini bulan kalabalıkta biz yürüyüş yaptık, sonra da Cumhuriyet Meydanında bir şehit yavrusuna bir basın açıklaması yaptırdık ve dağıldık. Böyle 2 gün içerisinde bu tarz bir organizasyon herhalde Samsun’un dışında hangi iller becerir bilmiyorum ama ben Samsun halkına da buradan şükranlarımı iletmek istiyorum" dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!