Samsun Valiliği projesine Başbakan Yıldırım'dan övgü

Güncelleme Tarihi:

Samsun Valiliği projesine Başbakan Yıldırımdan övgü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 16:00

Samsun Valiliği projesine Başbakan Yıldırım'dan övgü

Haberin Devamı

SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Valiliği tarafından başlatılan "Geleceğe kulaç atıyoruz" projesi, Başbakan Binali Yıldırım tarafından örnek gösterildi.



81 il valisinin katıldığı İçişleri Bakanlığı'nın Ankara Vilayetler evinde düzenlediği toplantıda Başbakan Binali Yıldırım, Samsun Valisi İbrahim Şahin tarafından 2014-2015 eğitim-öğretim yılında başlatılan ‘Geleceği Kulaç Atıyoruz’ projesini örnek gösterdi. Vali İbrahim Şahin'in himayesinde, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla, yüzme sporunun çok küçük yaşlarda başlanıp, ileri yaşlara kadar rahatlıkla yürütülebilen bir spor olduğundan hareketle fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 2. ve 3. sınıflara yönelik olarak 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesinden övgüyle söz eden Başbakan Binali Yıldırım, bu tür projelerin çoğaltılarak artmasını istedi.



2014-2015 eğitim-öğretim yılında başlatılan ‘Geleceğe Kulaç Atıyoruz Projesi’ ile ilk yılında 480 öğrenciye, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı sonu itibariyle de 10 bin 500 ilkokul 2. ve 3. sınıf öğrencisine yüzme sporu öğretildi.



2016-2017 eğitim-öğretim yılında da devam edecek olan proje ile 15 bin öğrenciye yüzme sporunun öğretilmesi amaçlanıyor.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!