Samsun Tabip Odası Başkanı Erkan: Gerginlik azaltılmalı

Güncelleme Tarihi:

Samsun Tabip Odası Başkanı Erkan: Gerginlik azaltılmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 13:57

Samsun Tabip Odası Başkanı Erkan: Gerginlik azaltılmalı

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, "Saha çalışmalarımız neticesinde tespitlerimizin başlıklarını değerlendirdiğimizde, halk oylaması sürecinin toplumu 16 Nisan’dan sonra da sağlıksız bir sürece götürebileceği yönündedir. Geride kalan sürede gerginliğin azaltılması, bağımsız olması gereken kurum ve kişilerin kendi pozisyonlarına çekilmesi, toplum önderlerinin barışçıl yaklaşımlar sunması sürecin en az zararla atlatılmasında faydalı olacaktır" dedi.

Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, düzenlediği basın toplantısı ile Anayasa Değişikliği Referandum süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Referanduma 16 gün kala süreçle ilgili gözlem ve değerlendirmeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam ettiklerini söyleyen Erkan, "15 günlük süre içerisinde yapmış olduğumuz ziyaretler sonucunda binin üzerinde kişiyle görüşmede, sürecin konu esas içeriğinden uzaklaştırılarak adeta bir siyasi çekişmeye dönüştüğünü üzülerek gözlemliyoruz. En başında ne yazık ki TBMM de uzlaşı yoluna gidilmeden kavgalarla nihayetinde zorlayarak halkın önüne getirilen ardından yine sürekli gerginlik yaratılmak suretiyle yürütülen halk oylaması sürecinde gerginliğin, çekişmenin olmaması zaten kaçınılmazdır" dedi.

Süreçle ilgili gözlemlerini anlatan Erkan, "Siyasetle halk oylaması konusunun birbirinden ayrılamadığı, bununla birlikte toplumun her kesimine eşit mesafede olması gereken kamu yada özel kurumların aksine davrandığını gözlemlemekteyiz. Her kesimden toplumun yaşanan süreçten ötürü hoşnutsuz olduğu, giderek daha fazla kutuplaştığı, kendini ifade etmekten çekindiği hatta korktuğu, geleceğe dönük belirsizlik duygusunun arttığını görüyoruz. Saha çalışmalarımız neticesinde tespitlerimizin başlıklarını değerlendirdiğimizde, halk oylaması sürecinin toplumu 16 Nisan’dan sonra da sağlıksız bir sürece götürebileceği yönündedir. Geride kalan sürede gerginliğin azaltılması, bağımsız olması gereken kurum ve kişilerin kendi pozisyonlarına çekilmesi, toplum önderlerinin barışçıl yaklaşımlar sunması sürecin en az zararla atlatılmasında faydalı olacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!