Samsun İtalyan Katolik Kilisesi Papazı: Endişeliyim

Güncelleme Tarihi:

Samsun İtalyan Katolik Kilisesi Papazı: Endişeliyim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 16:00

Samsun'daki İtalyan Katolik Kilisesi Papazı Pierre Francoisse Rene Brunissen, Hazreti Muhammed’in karikatürlerini yayınlayan gazetelerin, bir peygambere hakaret ederek büyük suç işlediklerini söyledi. Brunissen, Trabzon’daki saldırıdan sonra hayatından endişe duyduğunu da dile getirdi.

Haberin Devamı

Papaz Pierre Francoisse Rene Brunissen, dün Trabzon’da silahlı saldırı sonucu öldürülen Santa Maria Katolik Kilisesi’nin rahibi Andrea Santoro için Ulugazi Mahallesi'ndeki kilisesinde bugün dua etti. Papaz Brunissen daha sonra Trabzon’a gitmek için yola çıktı.

Trabzon’da yaşanan olayın çok üzücü olduğunu belirten Brunissen, “Bu çok kötü bir olay. Adam öldürmek günahtır. Yaşanan olaylardan sonra ben de burada hayatımdan endişe duyuyorum” dedi. Avrupa’da Hazreti Muhammed’in karikatürlerini yayınlayan gazetelerin yanlış yaptığını da vurgulayan Brunissen, bir peygambere haraket etmenin çok büyük suç olduğunu söyledi.

Brunissen, Danimarka ve Norveç başbakanlarının özür dilemesi gerektiğini belirterek, her zaman barış ve dostluk içinde olmaları gerektiğini söyledi. Bu sırada Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Ulugazi mahallesinde bulunan kilise önünde 24 saat nöbet tutmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!