Samsun’da 29 Ekim Kutlamaları Başladı

Güncelleme Tarihi:

Samsun’da 29 Ekim Kutlamaları Başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 15:16

SAMSUN'DA, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 92. YIL DÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK SUNUMUYLA BAŞLADI.

Samsun’da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıl dönümü etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.
Anıt Park’ta düzenlenen çelenk sunma törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, siyasiler, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı. Anıta Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz çelenk bıraktı. Çelenk sunumundan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Vali İbrahim Şahin, Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı.
“CUMHURİYETİN KAZANIMLARI GELECEĞİMİZ İÇİN ÜMİT KAYNAĞI OLMAKTADIR”
Vali Şahin, Anıt Şeref Defteri’ne şunları yazdı: "Aziz Atatürk, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı, Kurtuluş Mücadelesi’nin başladığı Samsun’da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. yılını kutladığımız bu önemli günde milletçe huzurundayız. Milletimiz önderliğinizde yokluklar ve imkansızlıklar içinde çağdaş bir Cumhuriyeti kurmayı başarmıştır. Cumhuriyet’in kazanımları geleceğimiz için ümit kaynağı olmaktadır. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte ve bağımsız yaşama gücümüze güç katmaktadır."
FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI
Atatürk Anıt’ına çelenk sunumu töreninin ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde "Çanakkale Zaferi ve Cumhuriyetin İlk Yılları" konulu fotoğraf sergisi düzenlendi. Vali İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz sergiyi birlikte gezdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!