Şampiyon boksöre davul-zurnalı karşılama

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon boksöre davul-zurnalı karşılama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 11:39

Şampiyon boksöre davul-zurnalı karşılama

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Türkiye'ye Genç Erkeklerde Avrupa ikinciliği kazandıran  Erzurumlu milli boksör Ahmet Otçu, memleketinde davul-zurna ve çiçeklerle karşılandı. 
    Antalya'da yapılan Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda finale çıkan ve 56 kiloda ülkemizi temsil eden Ahmet Otçu, Rus rakibine mağlup olarak  gümüş madalya kazandı. Milli boksör, uçakla geldiği Erzurum'da  Genç Milli Boks Takımı Baş Antrenörü Gürkan Sönmez ile birlikte havalimanında davul- zurna ve çiçeklerle karşılandı. Gürkan Sönmez ile birlikte milli boksörün antrenörlüğünü yapan Erol Çavuşoğlu da, genç sporcuyu karşılama töreninde yalnız bırakmadı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nü temsilen karşılama törenine katılan Palandöken Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz ile Boks İl Temsilcisi Sinan Tunçkılıç, Ahmet Otçu ve Antrenörü Gürkan Sönmez'e çiçek sundular. Karşılama törenine boks camiasından çok sayıda isim ile genç sporcunun babası Murat Otçu ve annesi Vesfiye Otçu da katıldı. Otçu, çifti oğullarının Avrupa ikincisi olmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. 
     Antalya'da düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türkiye'nin 1 altın, 2 gümüş, 2 bronz madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attıklarını belirten Gürkan Sönmez, 37 yıldır ilk kez Avrupa Şampiyonası'nı 5 madalya ile tamamladıklarını söyledi.
Avrupa ikincisi boksör Ahmet Otçu ise "Bundan sonraki hedefim, olimpiyat şampiyonluğu. Bunu şehrim ve ülkem için başaracağım" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!