Şam muhaliflere genel af çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Şam muhaliflere genel af çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2016 19:58

SURİYE Devlet Başkanı Beşar Esad, 3 ay içinde silah bırakarak teslim olan ve kaçırdıkları kişileri serbest bırakan muhaliflerin affedileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Genel af teklifi, Halep’in doğu kısmındaki muhalifleri kuşatma altına alınmasını sağlayan hükümet operasyonlarıyla aynı döneme denk geldi. Bu arada, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye hükümetiyle birlikte Halep’te 4 insani koridor oluşturacaklarını, bunlardan üçünün siviller ve silahını bırakan muhalif savaşçılara yardım ulaştırmak için, dördüncüsünün de silahlarıyla birlikte kenti terk etmeyi kabul eden muhalif savaşçıların ayrılması için kullanılacağını açıkladı. Şoygu, 200 bin sivilin kapana kısıldığı Halep’te muhalif savaşçılara silahlarıyla birlikte kentten ayrılma hakkı tanımalarının sebebinin Halep sakinlerinin güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti.

EL KAİDE’DEN NUSRA’YA AYRILMA İZNİ

TERÖR örgütü El Kaide, Suriye kolu El Nusra’nın gerekli gördüğü takdirde kendisiyle organizasyonel bağını koparabileceğini açıkladı. El Kaide lideri Ayman el-Zevahir, sesli yaptığı açıklamada “Eğer sizin birlikteliğiniz ve tek vücut olarak hareket etmenizle çatışıyorsa bu organizasyon ve parti bağlarını tereddüt etmeden feda edebilirsiniz” dedi. Hafta başında Nusra Cephesi’nin El Kaide’den ayrılacağı yönünde haberler çıkmıştı. Nusra’nın açıklama yapacağı belirtiliyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!