Şam’daki yezid

Güncelleme Tarihi:

Şam’daki yezid
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2013 01:06

Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a, “Şam’daki Yezid” diyerek, “Suriye’nin her köşesinde her gün her an adeta mini bir Kerbela yaşanıyor, Şam’daki Yezid kendi halkına kendi vatandaşına her gün yerden ve gökten ölüm gönderiyor” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Kızılcahamam Kampı’nın kapanışında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

HZ. HÜSEYİN’İN SAFINDAYIZ

“Şimdi birileri çıkmış bize ‘Susun’ diyor. ‘Konuşmayın’ diyor ‘Görmeyin, duymayın; hissetmeyin’ diyor. Allah aşkına susarsak görmezsek duymazsak oradaki acıyı yüreğimizde hissetmezsek yarın biz Hz. Hüseyin’in yüzüne nasıl bakarız? Bizim her meselede safımız bellidir, biz tarihimiz boyunca hiçbir zaman Yezid’lerin tarafında olmadık. Bundan sonra da Yezid’lerin tarafında olmayacak, Hz. Hüseyin’in safında yer almaya devam edeceğiz. Ülkemiz ve islam coğrafyası için son derece önemli bir günü idrak edecek Muharrem ayının biri olması hasebiyle Hicri yılbaşını kutlayacağız. Hicri 1435 yılına girerken bu yeni yılın ülkemiz milletimiz tüm İslam coğrafyası için hayırlara vesile olmasını özellikle de mazlumlar için kurtuluşun necatın refah ve huzura hicretin kapılarını aralamasını Allah’tan niyaz ediyorum.

Haberin Devamı

YEZİD’İN YANINDA OLDULAR

Irak ve Suriye olmak üzere mezhep taassubundan yola çıkarak kardeşine kasteden herkes en başta Hz. Hüseyin’in aziz hatırasını çiğnemiştir. İster Sünnilerin ister şiilerin olsun herhangi bir camide ibadet eden masum Müslümanlara hatta çocuklara kast eden herkes Hz. Hüseyin’in değil hiç tartışmasız şekilde Yezid’in yanında yer almıştır. Sadece camilere değil başka dinlerin ibadet yerlerine sadece müslümanlara değil başka dinlerin mensuplarına insana kasteden yani insana kasteden Hz Hüseyin’in, mesajlarını ayaklarının altına almıştır. Rabia işareti dünyanın her yerinde zulme baskıya ölümlere katliamlara yeter işaretidir. Bu Rabia işareti artık dünyanın her yerinde darbeye dur işaretidir. Biz bîtaraf olamayız. Bîtaraf olan bertaraf olur.

ESKİ YERÜCU EDEBİLİR

(30 Mart seçimlerine ciddi hazırlık talebi) Biraz soluklanayım deyip dik yokuşlardan Allah vermesin milletin emaneti düşer yuvarlanıp gideriz. Biz menzile varmakla mükellef değiliz, o Allah’ın takdiridir. Ama menzile giden yolda çok ama çok dikkatli olmak, o sancağı da çok iyi kavramak zorundayız. En küçük bir rehavet milletin tüm kazanımlarının heba olmasını getirebilir. En küçük bir gevşeme, ihmal, Türkiye’nin eski Türkiye’ye rücu etmesine sebep olabilir. Bizden sonra emaneti taşıyacak vatanına ülkesine hizmetkârlık yapacak nesillere yollar açacağız. Nasıl olsa oylar geliyor, nasıl olsa anketlerden iyi sonuçlar çıkıyor. Nasıl olsa her iki kişiden biri bize oy veriyor diyerek rehavete kapılanlar hem kendileri kaybetmiş hem omuzlarındaki emanete haksızlık etmiştir. Ankara çalışıyor diyerek ihmal bataklığına saplananlar 3 Kasım’da omuzlarımıza yüklenen emanete haksızlık etmişlerdir. Her bir arkadaşımız ‘Sen yoksan bir eksiğiz’ anlayışını benimsemeli.

Haberin Devamı

BOL BOL PARA GELİYOR

Bize iftira atanlardan çok daha cesur olmalıyız. Onlar kışkırtmada ne kadar yürekliyse biz sakinleştirmede o kadar yürekli olmalıyız. Alçakların, şerefsizlerin cesareti kadar namusluların cesareti olmazsa o zaman kaybederiz. Onların sorumluluğu yok, sırtında yumurta küfesi yok, omuzlarında milletin emaneti yok. Biz hem sorumlu olmak hem omuzlarımızdaki emaneti muhafaza etmek, saldırılarına göğüs germek zorundayız. Defansta kalarak olmaz biz ofansif olacağız. Bunu böyle götüreceğiz. Onlar teröre barbarlığa başvurdukça biz hukuk içinde kalacağız. Korkaklığa rehavete, gevşemeye kapılırsak tüm yapılanlar bir anda kül edilebilir. Muhalafetin genel başkanlarının adını ağzıma almayacağım onlara gerekli cevapları arkadaşlarım ve yargı veriyor. Bol bol paralar geliyor. Vakti gelince açıklayacağım şu anda stokta. Onların dilinden yargı da arkadaşlarım da gayet iyi anlıyor.”

Haberin Devamı

Seçimde Diyarbakır’da da İzmir’de de iddialıyız

AK Parti’nin Kızılcahamam’da gerçekleşen 21. İstişare Toplantısı’nın basına kapalı yapılan toplantısında Erdoğan, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin yol haritasını paylaştı. Tüm teşkilatı sahada görmek istediğini belirten Erdoğan, “Bizim için şurası burası yok. İzmir’de de, İstanbul’da da, Ankara’da da, Diyarbakır’da da her yerde iddialıyız. Şu anda oyumuz 51.4. Çözüm süreciyle birlikte büyük bir rahatlama oldu. Ankara’sından Muş’una Diyarbakır’dan İzmir’ine herkes çıkıp siyasetini yapsın. Herkesi sahada görmek istiyorum” dedi.
Çözüm Süreci’nin devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “Bizim kontrolümüz altında. Herhangi bir sıkıntı yok. PKK homojen bir örgüt değil heterojen yapıda. Süreci sabote etmek isteyenler var. İçeride dışarıda egemen güçler var ama ettirmeyiz. Türkiye’nin kazanımlarını kaybetmek istemiyoruz” dedi. Erdoğan, dershanelerin kapatılması ile ilgili kararın “eşitliği” sağlamak adına alındığını belirtti. Toplantıda genel başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in anayasa çalışmalarına ilişkin yaptığı sunumda ekonomiyle ilgili maddelere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Anayasalar’da ekonomi olmaz” diyerek itiraz etti. - Turan YILMAZ-Esra KAYA/ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!