GeriSeyahat Salzburg’un zirvesinde Instagram oyunları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Salzburg’un zirvesinde Instagram oyunları

Salzburg’un zirvesinde Instagram oyunları

Biraz kayak hevesinizi almak, biraz romantizme doymak için Avusturya’da, Viyana ve Salzburg çevresindeki küçük kayak kasabalarının masal tadındaki fonları aradığınız lezzet olabilir. Keşfe Salzburg’un en yüksek noktasının eteğine kurulu Zell am See - Kaprun’dan başladık.

Salzburg’un klasik müziğine ve meşhur, çikolatası yoğun, yuvarlak Sacher kekine doyduktan sonra bölgenin beyaz ve doğal güzelliğine bir adım daha yakından bakmak için yapmanız gereken Zell am See - Kaprun’un yolunu tutmak. Sakin, uslu, huzurlu iki komşu kasabanın birleşmesinden doğan bir kayak bölgesi burası. Bir kış masalını çekmek için daha kusursuz bir fon bulamazsınız. Çok değil, Salzburg’a bir saat uzaklıkta.

ZELL AM SEE Mİ, KAPRUN MU?

Salzburg’un zirvesinde Instagram oyunları


Birbirine çok yakın, iki minik yerleşim yerini tamamen turistik nedenlerle paketleyip bir arada sunmak akıllıca. Bizim topraklardan Gölköy ve Türkbükü’nün birleşmesinden doğan Göltürkbükü, bunun en yakın örneği. Zell am See ve Kaprun’u birbirinden ayıran gölün sakinliği, kayak pistlerine de daha romantik bir hava katıyor. Doğal güzelliğinin bir sonucu olarak farklı dallardan şampiyonalara, turnuvalara ev sahipliği yapıyor. Sadece kışın da değil. Ağustos sonunda IRONMAN 70.3’ün dünya şampiyonası finali burada gerçekleşecek mesela. Civardaki şık havanın kaynağıysa Porsche ailesinin varlığı. Bölgenin büyüsüne kapılan aile, kısa sürede en mütavazısından bir dağ evi inşa ediyor göl kenarında.

Salzburg’un zirvesinde Instagram oyunları


Bitmiyor, kasabanın da kalkınmasına aracı oluyor ve en havalısından bir kongre merkezi konduruyor. Yetmiyor, kayak merkezlerine de el atıyor Porsche imzalı teleferikler tasarlatıyor, kullanıma sokuyor. Tüm bu Proshce efektine rağmen pistlerin de kasabanın da doğal, sıcak ‘köy’ ruhunun bozulmamasına özen gösterilmiş.

Zell am See’de bölge sakinleri, atlı arabalarıyla sizi otelinizden alıp kısa bir tur attırıyor. Kafasına diktiği likör şişesini paylaşmakta sakınca görmüyor, kalın battaniyesini arka koltukta hazır tutuyor. Size de kayaktan arta kalan zamanlarda elinizde sıcak çikolatanız, battaniyenin içine gömülerek, bir nevi fayton sefası yapmak düşüyor. Avusturya usulü...

SON TELEFERİĞİ KAÇIRMAYIN

Salzburg’un zirvesinde Instagram oyunları


Öyle çok profesyonel, çok dik pistler beklemeyin. Kayak hevesinizi bir fırt giderecek kadar büyük. Asıl güzelliği, marifeti başka; başlangıç noktasından yaklaşık 3.029 metre yüksekte.

Kitzsteinhorn, Salzburg’un en yüksek noktası. Üç aşamalı teleferik macerasının sonunda varabiliyorsunuz buraya. Yapımı 2010’da tamamlanmış; hâlâ gıcır gıcır. Önce illa ki en üst kata çıkılıyor, en uca yürülüyor, kollar iki yana açılıp ‘Salzburg kanatlarımın altında’ pozu veriliyor. Tesisin içinde iki farklı restoran var.

Salzburg’un zirvesinde Instagram oyunları


Bir an evvel piste dönme gibi bir telaşınız varsa Gipfel restoranda hızlı bir şnitzel işinizi görür. Limon sıkmadan, özel sosuyla, yanında hafif bir birayla tadına bakın. Şnitzel cennetinde olduğunuzu unutmayın. En yüksekte olmanın, karşınızdaki bembeyaz tablonun tadını çıkarmak için ‘a la carte’ kısmına geçin.

Geyik etinden hamburgeri de var lokal mantarlar ve otlarla süslü mevsim balığı tabağı da. Kırmızı şarabınızdan bir yudum alıp dağ havasını içinize içinize çekin. Öğlen dört oldu mu, son teleferiği ucundan yakalama telaşının başladığını aklınızdan çıkarmayın. Unutmadan; skipass günlük yaklaşık 40 TL.

INSTAGRAM MOLASI ŞART!

Salzburg’un zirvesinde Instagram oyunları


Gletscherjet, bölgenin en geniş pistine sahip dağı. Zell am See - Kaprun’daki diğer pistler nispeten daha lokal, daha mütevazı. Gletscherjet’in müdavimleri arasında ağırlıklı okul çağındaki minik kayakçılar emekliye ayrılmış pistin profesyonelleri var. Unutmayın. Romantik gölü, huzurlu ormanı, yüksek dağları bu iki kasabayı bir doğa harikası yapan birkaç unsur. Doğanın tadını çıkarma çoşkusu kayak pistlerine de yansımış, kayak/snowborad yapan kadar ‘snow hiking’e çıkan da var. Hiking için özel botlarınızı, kayaklarınızı geçiriyorsunuz; sapanlar elinizde, kara bata çıkan, minik tepeleri aşıyorsunuz. Manzarayı içine çekmek istiyor insan. Ve merak etmeyin, arada Instagram molası vermek serbest.

NEREDE KALMALI?

Salzburg’un zirvesinde Instagram oyunları

Kasabadaki pansiyonlar naif ruhlu, sakin, temiz pak fakat düz basit kayak kasabası pansiyonları. Hesaplı olsun derseniz Pension Katharinenkof’ta geceliği 150 liraya kalabilirsiniz. Daha romantik ve nispeten ferah olanlarından Ferienhaus Gerlinde’nin geceliğiyse 440 lira.

Tavern Hotel, Zell am See, çok ferah çok beyaz bir SPA oteli. Bir kısmı kapalı bir kısmı açık havuzlardan çıkıp çeşit çeşit sauanlara giriyorsunuz. Tamamı kaya tuzundan oluşan odaya girip cildinizi yeniliyorsunuz. Nudistlere ayrılan yüzme havuzu ve sauna bölümlerine rağbet büyük!

False