Salnur, "Grip olmadan aşınızı yaptırın"

Güncelleme Tarihi:

Salnur, Grip olmadan aşınızı yaptırın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 13:07

Salnur, "Grip olmadan aşınızı yaptırın"

Haberin Devamı

İZMİR İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, son dönemde artan grip vakalarına karşı vatandaşları uyararak, "Grip olmadan aşınızı yaptırın' dedi.

Sağlık çalışanları ile birlikte grip aşısını yaptıran İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur vatandaşlara da uyarıda bulundu. Grip olmadan aşı vurulmasının daha iyi olduğunu belirten Salnur, "Çünkü hastalandıktan sonra aşı için iyileşme evresine kadar beklemek zorundayız. İyileştikten sonra yine aşı olabiliriz. Ama hiç hastalanmadan olursak vücudumuz açısından hastalanmama ihtimalini daha da kuvvetlendirmiş oluruz" dedi.

Grip aşısını yaptırmakta kararsız olan vatandaşlara seslenen Salnur, "Gripte aşı olmaktan başka şansımız yok. Örneğin idrar yolu enfeksiyonlarında mikrop bellidir, tedavisi de bellidir. Çok da belli değil ise kültür testi yapılarak teşhis konulur veya gerekirse antibiyotik tedavisine başlanır. Ancak viral enfeksiyonlarda mücadele edeceğimiz silahlar şunlardır: İyi besleneceğiz, spor yapacağız, kendimizi hijyen ile mikroplardan koruyacağız. Hiç temenni etmeyiz ama, hem ilimizde, hem de Türkiye’de bu nedenle kaybettiğimiz hastalar olduğunu biliyorum" diye konuştu.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

Salnur, grip ile ilgili korunma yollarını ve doğru bilinen yanlışları şöyle açıkladı: "Korunma yolu olarak doğru bildiğimiz çok yanlış var. Mutlaka ki C vitamini vücudumuzu destekler ama, korunmak için yediğimiz mandalina ve portakalın da aşırısı zarardır. Ancak beslenme sağlıklı ve dengeli beslenme olmalı. Yapılan en büyük yanlışlardan biri de sıcak çaya ya da ıhlamura limon atmaktır. Bir kere C vitamini sıcak ile temas edince bozulur. Hiçbir etkisi kalmaz. Vatandaşımız tadını seviyorsa bir şey diyemem. Limonu soğuk suyun içine atarak ya da salataların içerisinde tüketsek daha faydalı olur. Hasta olduğumuzda tedavi için başvurduğumuz bitki çaylarını da çoğu zaman yanlış pişiriyoruz. Örneğin ıhlamuru kaynamış suya atıp 5 dakika dinlendireceğiz. Ondan sonra içmemiz faydalı olur. Bitkiyi suyla kaynatarak bir fayda elde edemezsiniz."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!