Salı Grubu’nda Lozan konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Salı Grubu’nda Lozan konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 12:31

Salı Grubu’nda Lozan konuşuldu

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - SALI Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısında 'Tarihi Temelleri ile Lozan Barış Antlaşması' konulu sunum yapıldı.

Salı Grubu'nun haftalık olağan toplantısı, Grup Başkanı Muharrem Koç moderatörlüğünde Antalya Tenis ve İhtisas Kulubü'nde (ATİK) yapıldı. Her hafta farklı konukların katılımıyla gerçekleşen toplantının bu haftaki konuğu Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Cumhuriyet Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Aydın Beden oldu. Yrd.Doç.Dr. Aydın Beden, 'Tarihi Temelleri ile Lozan Barış Antlaşması' konulu sunum yaptı.

Lozan Barış Antlaşması’nın, Türkiye açısından 1.Dünya Savaşı'na son veren anlaşma olduğunu kaydeden Yrd.Doç.Dr Beden, Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası arenada hukuki hürriyetini, Lozan’nın onaylanmasıyla kazandığına dikkati çekti. Yrd. Doç. Dr. Beden, “Düşünün ki Almanya Versay Antlaşması’nı imzaladı. Orada bir yenen-yenilen vardı. Ama Lozan’da eşit şartlar vardı. Diğer anlaşmalardan farkı budur. Türkiye Cumhuriyeti 'Misak-i Milli' diye diretmiş, mücadele etmiş ve kazanmıştı. 24 Temmuz 1923'de imzalanmıştır. Ve Lozan 94 yıldır yaşayan tek anlaşmadır" dedi.

"LOZAN ŞEREF MADALYASIDIR"

Toplantının soru- cevap bölümünde konuşan araştırmacı yazar Giray Ercenk ise bugünün bakış açısı ile tarihe bakılamayacağını belirterek, Lozan Barış Anlaşması’nın tam bir şeref madalyası olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin ve Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ferruh Tunç'un da katıldığı toplantının sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, katkılarından dolayı Yrd. Doç. Dr. Aydın Beden'e teşekkür plaketi takdim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!