Salı Grubu'nda gündem 'Kalkışma'

Güncelleme Tarihi:

Salı Grubunda gündem Kalkışma
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 12:50

Salı Grubu'nda gündem 'Kalkışma'

Haberin Devamı

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - SALI Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısının bu haftaki konuğu 'Kalkışma 24 Saat' adlı kitabın yazarı Demirören Haber Ajansı (DHA) Akdeniz Bölge Müdürü Salih Uçar oldu. Gazeteci- yazar Uçar, 15 Temmuz darbe girişiminde Antalya'nın ortaya koyduğu demokratik refleksi anlattığı kitabıyla ilgili detayları iş insanlarıyla paylaştı.

Salı Grubu'nun haftalık olağan toplantısı, Grup Başkanı Muharrem Koç moderatörlüğünde Antalya Tenis ve İhtisas Kulubü'nde (ATİK) yapıldı. Her hafta farklı konukların katılımıyla gerçekleşen toplantının bu haftaki konuğu, DHA Akdeniz Bölge Müdürü ve 15 Temmuz'da Antalya'da yaşanan olaylar zincirini yazdığı 'Kalkışma 24 Saat' adlı kitabında belgeleriyle ortaya koyan Salih Uçar oldu. Salı Grubu üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği ve Serkan Öztürk'ün ev sahipliği yaptığı buluşmaya konuk olarak 15 Temmuz 2016 tarihinde Antalya'da İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Cemil Tonbul da katıldı. Antalya Vali Yardımcısı Hacer Canan Baştürk, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Cansel Çevikol Tuncer, Falezler Reklam Ajansı sahibi Alaaddin Özuzun, Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyesi mimar Ahmet Öztürk ve avukat Erdal Yiğit'in de yer aldığı kahvaltılı programda gazeteci- yazar Salih Uçar, 15 Temmuz gecesi Antalya'da yaşananlardan ve kitabından örnekler verdi.

Sohbet tadında geçen buluşmada iş insanları, merak ettikleri soruları sorarak cevap aradı. Uçar, soruları cevaplarken, kitabındaki bazı noktalara dikkati çekti; "O gece Türkiye'nin kaderini belirleyen birçok ismin Antalya'da olması, kitabı daha sürükleyici ve şaşırtıcı bir hale getirdi" dedi. Üzerinden iki yıl geçmesine rağmen, hala birçok soruyla gündeme gelen 15 Temmuz gecesine 'Kalkışma 24 Saat'te yer alan ayrıntılarla ışık tutmaya çalıştığını belirten Uçar, bir gazeteci olarak tanık olduklarını belgesel bir dille aktarmaya çalıştığını ifade etti.

Buluşmada söz alan dönemin Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ise 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını aktardı. Darbe girişiminin haberini alır almaz Vali Münir Karaloğlu'nun konutuna gittiğini söyleyen Tonbul, il genelinde aldıkları polisiye önlemlere değindi. Vali Karaloğlu'nun kararlı duruşu nedeniyle Antalya'nın kötü olaylar yaşanmadan geceyi sakin atlattığını vurgulayan Tonbul, o gece ve sonrasında yaşananların Salih Uçar'ın kitabında daha ayrıntılı okunabileceğini belirtti.

Toplantı sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, gazeteci- yazar Salih Uçar'a günün anısına belge verdi. Grubun Temmuz ayında doğan üyeleri Orhan Oflaz ve İrfan Demirok'un da pasta kesilerek doğum günleri kutlandı. Grup üyelerinden Giray Ercenk de yeni çıkan kitabı 'Damdaki Deve Sürüsü'nü Uçar'a imzalayarak hediye etti. Darbe girişiminin karanlık noktalarına farklı boyutlarıyla ışık tutan yazar Uçar, toplantı sonunda grup üyelerine kitabını imzaladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!