Sakarya'da bir kuyumcu ve bir inşaat firmasına kayyum atandı

Güncelleme Tarihi:

Sakaryada bir kuyumcu ve bir inşaat firmasına kayyum atandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2016 12:31

Sakarya'da bir kuyumcu ve bir inşaat firmasına kayyum atandı

Haberin Devamı

 

Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI, (Sakarya) (DHA)- SAKARYA'da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na(FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, finansal destek sağladıkları tespit edilen bir kuyumcu ve bir inşaat firmasına kayyum atandı.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları iddia edilen Everest Altın Pırlanta Kuyumculuk Limited Şirketi ve Kargo İnşaat Tahhüt Limited Şirketi'ne Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atandı. Savcılık bunun üzerine, iki şirketin sahipleri hakkında yakalama kararı çıkardı.
Sakarya Emniyet Müdürülüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki firmanın sahiplerine yönelik operasyon düzenledi. Çok sayıda adrese eş zamanlı olarak yapılan baskında, Kargo İnşaat firmasının sahipleri Eren B. ve Erhan Y. yakalanarak gözaltına alındı. Kuyumcu firmasının sahipleri Savaş Y. ve Tarık Y. ise halen firari durumda.
Ayrıca savcılık kararıyla Kanun Hükmünde Kararname maddeleri uyarınca iki firmaya kayyum olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) atandığı ve iki firmadaki şirket işlemlerinin soruşturma sürecinde TMSF tarafından yapılacağı öğrenildi. Sakarya'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 5'i yabancı 19 şirkete kayyum atanmış bu şirketler daha sonra TMSF'ye devredilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!