Şair Mahmud Derviş BÜ’de Anıldı

Güncelleme Tarihi:

Şair Mahmud Derviş BÜ’de Anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 09:23

ŞAİR MAHMUD DERVİŞ BARTIN ÜNİVERSİTESİ'NDE DÜZENLENEN ETKİNLKLE ANILDI

Bartın Üniversitesindeki “Dünya Arapça Günü” etkinliğinde Arap Dünyasının 20’nci yüzyılda yetiştirdiği en önemli değerlerinden olan Şair Mahmud Derviş anıldı.
Bartın Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından “Dünya Arapça Gününü Mahmud Derviş’le Kutluyoruz” adlı bir panel düzenlendi. Panelde, 2008 yılında hayatını kaybeden Filistin’in ve Arap Dünyası’nın en önemli şairlerinden Mahmud Derviş şiirleriyle anıldı. Etkinlikte konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, şiirin dili ne olursa olsun şairin derdinin aynı olduğunu belirterek “Ortadoğu’daki ulusların kullandığı silah şiirdir. Arap Edebiyatında şiirin güçlü bir kaynak olduğunu biliyoruz. Peygamber Efendimizin huzurunda okunan şiirler olduğunu biliyoruz. Arap Edebiyatında şiir okumanın bir ayrıcalık olduğu kesindir. Mahmud Derviş’te bu ayrıcalığa sahip olarak mazlumların sesi olan bir şair, entelektüel ve mütefekkirdir.” dedi.
İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yakup Civelek ise Kur’an-ı Kerim’in dili olan Arapça’nın önemine vurgu yaparak, “Düzenlediğimiz etkinliklerle Arapça’ya olan ilgiyi artırmak istiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından geçilen panelin moderatörlüğünü Doç. Dr. Asife Ünal yaptı. Etkinlikte Prof. Dr. Cevdet Çakmakçı, Doç. Dr. Mehmet Hakkı Suçin ve Yrd. Doç. Dr. Mahmoud Mohammed İssa Qaddom Mahmud Derviş’in hayatını farklı bakış açılarıyla aktardılar. Mahmud Derviş’in şiirlerinin de okunduğu panel, katılımcılara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!